SPORT 30 octombrie 2019

Adrian Rus, convocat la națională

de Covasna Media | 1585 vizualizări

Selecționerul Cosmin Contra a trimis 23 de convocări de principiu pentru jucătorii care evoluează la cluburi din afara țării.

În luna noiembrie, tricolorii vor disputa două meciuri, ultimele din preliminariile EURO 2020 la fotbal, după cum urmează:

România – Suedia, 15 noiembrie, ora 21:45, Arena Națională (București)

Spania – România, 18 noiembrie, ora 21:45, Wanda Metropolitano (Madrid).

Tricolorii au nevoie de patru puncte din cele două partide, pentru a fi siguri de calificarea directă la Campionatul European. Ambele jocuri vor fi transmise în direct de Pro TV și Radio România Actualități. Pentru naționala condusă de Cosmin Contra mai este și posibilitatea barajului de Liga Națiunilor, acolo unde cea mai probabilă adversară, în semifinalele play-off, ar putea fi Islanda, în deplasare. 

Lotul final, cel care va include și numele jucătorilor din campionatul intern, va fi anunțat ulterior.

Au primit convocarea de principiu următorii jucători:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 65/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 18/0), Vasile Mogoș (Cremonese, 0/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár 3/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa 7/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 17/0)

Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 45/6), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 20/1), Tudor Băluță (Brighton, 5/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 11/0), Dorin Rotariu (Astana, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 35/10), Ianis Hagi (Genk, 8/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 9/2), Alexandru Maxim (Mainz, 37/3)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 36/13), George Pușcaș (Reading, 12/6), Florin Andone (Galatasaray, 25/2)

Adrian Rus, fundașul central care în sezonul trecut a evoluat pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a fost din nou selecționat. Rus a jucat excelent în meciul cu Norvegia, precedentul din preliminarii, iar acum, după presiunea de după scandalul cu echipa de club, a fost titularizat și la liderul din campionatul maghiar, Fehérvár. Rus fusese trimis la echipa a doua deoarece acceptase să joace la naționala României, deși, având și cetățenie maghiară, putea fi convocat, de asemenea, la naționala Ungariei.

În ultima etapă, Fehérvár, cu Rus integralist, a pierdut derby-ul cu Ferencváros, pe teren propriu, scor 2-1. A fost a treia apariție a lui Rus între titularii echipei sale de club, după ce, în etapele precedente, fusese de cinci ori rezervă neutilizată.

În campionatul Ungariei, Fehérvár, Mezőkövesd și Ferencváros au câte 22 de puncte, în vreme ce Akademia Puskás este pe locul al patrulea, cu 20 de puncte.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.