SPORT 27 decembrie 2009

Adidas caută noi performeri în atletismul românesc

de Covasna Media | 654 vizualizări
28dec2009-valiProducătorul de echipamente sportive Adidas, în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism (FRA) lansează proiectul Noua generaţie „Boulder Wave-Adidas“ România, prin care se doreşte identificarea unei noi generaţii de atleţi români. În proiect este implicat şi antrenorul Valeriu Tomescu, originar din Hăghig şi antrenor în Statele Unite ale Americii, cel care a antrenat-o pe campioana mondială la

28dec2009-valiProducătorul de echipamente sportive Adidas, în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism (FRA) lansează proiectul Noua generaţie „Boulder Wave-Adidas“ România, prin care se doreşte identificarea unei noi generaţii de atleţi români.

În proiect este implicat şi antrenorul Valeriu Tomescu, originar din Hăghig şi antrenor în Statele Unite ale Americii, cel care a antrenat-o pe campioana mondială la maraton în cadrul Olimpiadei de la Beijing, Constantina Diţă.

Vali Tomescu a declarat că acest program este deschis tuturor celor care doresc să facă sport de performanţă, oferind zece locuri anual tinerilor atleţi.

„Aceşti sportivi nu trebuie să fie de mare performanţă la început. Practic, se face o nouă selecţie a generaţiei.Proiectul presupune un contract pe trei ani cu firma Adidas, în valoare de 100.000 de euro anual - din banii aceştia acoperindu-se cheltuielile de casă, masă, echipament. De asemenea, proiectul prevede şi asigurarea unui profesor de limba engleză, deoarece aceşti copii vor merge la competiţii internaţionale, deci vor trebui să vorbească o limbă străină. În prezent, proiectul este în faza de acceptare a CV-urilor, deci şi din Covasna aşteptăm să se îndrepte spre noi tineri care vor să facă performanţă în atletism”, a arătat Valeriu Tomescu, subliniind că una dintre condiţiile puse proiectului a fost cea de extindere a acestuia la opt ani, pentru a se reuşi formarea a două cicluri olimpice.

Potrivit acestuia, aplicaţiile pentru proiect pot fi făcute de tineri începând de la 17 ani, cei acceptaţi în proiect urmând să primească, pe lângă condiţiile de antrenamente şi trai, inclusiv o sumă cuprinsă între 100 şi 200 de euro, bani de cheltuială.

„Dacă acest proiect va reuşi, în opt ani vom avea 80 de copii, care vor urma să stea la Snagov, Felix, bazele olimpice ale FRA. Am luat în considerare şi faptul că sunt sportivi care au deja antrenori - nu căutăm să-i luăm de la aceştia, aşa că proiectul oferă libertatea ca, dacă copilul este atât de talentat, să rămână la antrenorul său, putând avea acces la banii proiectului”, a mai explicat Tomescu, precizând că proiectul Adidas va oferi o expunere internaţională celor care vor fi acceptaţi în cadrul acestuia, căutând totodată şi un antrenor.

„Cred că asta e o şansă şi pentru un antrenor pentru ca acesta să devină celebru, salariul oferit acestuia fiind de 800 de dolari pe lună. Oricum, ideea e că proiectul este unul foarte transparent, mergându-se doar pe performanţe şi demonstraţiile reale ale celor care aplică”, a asigurat Valeriu Tomescu.

Proiectul a demarat deja la nivel de expunere, selecţia urmând a se realiza însă în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.