SPORT 31 ianuarie 2018

Achizițiile Sepsi OSK Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 982 vizualizări

Pauza de iarnă a fost una prolifică pentru conducerea Sepsi OSK Sf. Gheorghe. La solicitarea antrenorului Eugen Neagoe lotul s-a primenit cu o serie de jucători care, sperăm, vor întări echipa și ne vor ajuta să ne atingem obiectivul propus în acest sezon, evitarea retrogradării.

Astfel, antrenorul cu portarii Emilian Dolha, adus de la Voința Turnu Măgurele, a primit întăriri pentru acest compartiment, după transferul lui Rîmniceanu (27 ani), campion anul trecut cu Viitorul Constanța. De asemenea, Rusandu, fost portar la FC Argeș, a revenit în activitate la vârsta de 34 de ani.

Au fost aduși trei fundași noi. Este vorba de spaniolul Dalmau (25 de ani de la Hercules Alicante), filipinezul Daisuke Sato (23 de ani de la Horsens din Danemarca) și ivorianul Ousmane Viera (31 de ani, de la Adanaspor din Turcia).

Mijlocașii nou veniți la echipă sunt spaniolul Alex Gorrin (24 de ani de la Boavista din Portugalia), croatul Jure Obsivac (27 de ani de la Atyrau din Kazakhstan), Yasin Hamed (18 ani de la CFR Cluj).

Sistemul ofensiv s-a consolidat prin aducerea macedoneanului Marko Simonovski (26 de ani de la FC Lahti din Finlanda), a nigerianului Benjamin Kuku (22 de ani de la FC Botoșani), dar și a lui Alexandru Chiriță (21 de ani de la CFR Cluj).

Tuturor le urăm mult succes în tricoul alb-roșu.

Filipe Oliveira a evoluat pentru Chelsea, Parma și Videoton

Intenționat l-am lăsat în afara listei de achiziții efectuate de echipa de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în intersezon, pe portughezul de 33 de ani, Filipe Oliveira. Acesta, ca și Ousmane Viera, cel de care am scris în ediția noastră de ieri, este un jucător titrat, cu multă experiență la nivel internațional.

A făcut junioratul în țara natală, la Braga și FC Porto, după care, deși încă  nu ajunsese la seniori, a fost recrutat de celebra echipa engleză Chelsea. A debutat pe Stamford Bridge într-un meci câștigat cu Manchester City, scor 3-0, în 2002, înlocuindu-l pe celebrul Gianfranco Zola, care, în acel meci, marcase o dublă de efect. Nu a convins însă la londonezi, așa că a fost cedat sub formă de împrumut la Preston North End și la Maritimo. A mai jucat apoi la Leixoes sau Braga, după care s-a transferat în Serie A, la Parma. După un singur meci în tricoul parmegian, a fost trimis ca împrumut la Torino, însă aerul de Italia nu i-a priit.

Tot sub formă de împrumut a fost cedat în Ungaria, la Videoton, unde a pus umărul la câștigarea titlului național, în anul 2015. A mai jucat și în Cipru, la Anorthosis Famagusta, de unde s-a transferat la Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Filipe Oliveira a fost internațional portughez de juniori și tineret la toate nivelurile de vârstă, prinzând și câteva meciuri în naționala lusitană secundă.  Cea mai mare performanță în tricoul țării sale a fost cucerirea medaliei de argint la Campionatul European U19, după o finală pierdută cu Italia, în 2003, la turneul final din Liechtenstein.

Trei ani mai târziu, Filipe Oliveira a făcut parte și din lotul naționalei U21 a Portugaliei, la Campionatul European organizat chiar în țara natală. O astfel de carte de vizită ne face să avem mari așteptări de la mijlocașul proaspăt adus la echipa-fanion din județul Covasna.

Bun venit în familia Sepsi OSK Sf. Gheorghe!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.