SPORT 28 iulie 2012

A început oficial a 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară - Londra 2012

de Covasna Media | 453 vizualizări

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a dat startul oficial al celei de-a 30-a ediţii a Jocurilor Olimpice de vară.

Organizatorii au făcut tot posibilul să păstreze secretul în privinţa ceremoniei de deschidere. S-a dovedit că aşteptarea a meritat.

Zecile de mii de spectatori de pe Stadionul Olimpic din Londra şi cei peste un miliard de telespectatori din întreaga lume au avut parte de un spectacol fascinant, care a avut câte puţin pentru toată lumea.

Startul show-ului regizat de Danny Boyle, cel care a realizat filmul Slumdog Millionnaire, a fost dat de ciclistul Bradley Wiggins, primul britanic învingător în Turul Franţei, iar ceremonia a reprezentat un adevărat mix de istorie, tradiţii, literatură şi muzică britanice.

Din "distribuţie" nu au lipsit numele importante sau personajele îndrăgite, precum Rowan Atkinson, JK Rowling, Beatles, Mary Poppins, infirmierele de la NHS sau fotbalistul David Beckham. Unul dintre momentele memorabile ale spectacolului l-a reprezentat o scenetă în care James Bond, interpretat de Daniel Craig, a însoţit-o pe Regină de la Palatul Buckingham la Stadionul Olimpic într-un elicopter, totul încheindu-se printr-o presupusă paraşutare a suveranei în arenă.

A urmat defilarea delegaţiilor participante la Olimpiada din acest an, drapelul României fiind purtat, aşa cum era anunţat, de Horia Tecău.

Tenismanul român s-a aflat într-o companie selectă, printre cei desemnaţi ca portdrapel numărându-se nume importante ale sportului mondial, precum Usain Bolt, Novak Djokovic, Paul Gasol sau Maria Sharapova.

Ceremonia a continuat cu discursurile lui Sir Sebastian Coe, preşedintele Comitetului de Organizare, şi Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să declare oficial deschise Jocurile celei de-a 30-a Olimpiade.

Mai rămânea de aflat ultimul secret: Cine va aprinde torţa olimpică? Sir Steve Redgrave, legendarul canotor medaliat de cinci ori cu aur la Jocurile Olimpice, a fost ales pentru a purta flacăra sacră până pe stadion.

Redgrave a transmis torţa către şase tinere speranţe ale sportului britanic, acestea făcând un tur al arenei pentru ca apoi să aprindă împreună flacăra olimpică.

Spectacolul s-a încheiat apoteotic, cu un spectaculos foc de artificii şi un recital al celebrului Paul McCartney.

(antena3.ro)

Vezi şi programul complet al sportivilor români la JO Londra 2012. Click aici.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.