SOCIAL 13 februarie 2019

Vouchere pentru materiale de construcţii, sprijin pentru familiile afectate de inundaţiile din vara anului trecut

de Covasna Media | 987 vizualizări

Ploile torențiale din lunile iunie-iulie 2018 au provocat daune mari în toată țara, astfel și în județul Covasna, situația fiind deosebit de gravă în satul Băcel din comuna Chichiș, în satul Lunca Mărcușului din comuna Dobârlău și în comuna Catalina. În cele trei localități apa a inundat mai mult de 150 de gospodării, o școală și un cămin cultural. Peste o sută de persoane au fost evacuate, animalele au fost adăpostite.

La scurt timp după inundații, colegii Caritas Alba Iulia s-au dus la fața locului în cele trei localităţi şi au distribuit soluţii de curăţare şi dezinfectanţi victimelor inundaţiilor. Au auzit întâmplări șocante de la localnici cu privire la distrugerile cauzate de apă, mulți oameni au pierdut totul și va fi trece mult timp până ce îşi vor putea reamenaja gospodăriile, curţile, şi îşi vor face casa locuibilă.

Din acest motiv, organizația Caritas împreună cu Fundația Roy-Chowdhury-Mikes a inițiat o colectă pentru ajutorarea victimelor inundațiilor în reconstruirea caselor, bunurilor. Ambele organizații – în cadrul posibilităților lor – au încercat să mobilizeze cât mai multe persoane. Caritas a organizat o colectă de bani în bisericile catolice din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, la care s-a alăturat Dieceza Romano-Catolică Oradea, totodată Fundația Mikes a primit donații de la companii și persoane fizice. Datorită acestor inițiative, au fost strânşi în total 237.408 de lei pentru sprijinirea victimelor inundațiilor, informează un comunicat al Organizaţiei Caritas Alba Iulia şi al Fundaţiei Roy Chowdhury Mikes.

Pe baza studiilor și solicitărilor, cea mai mare nevoie s-aa dovedit a fi  materialele de construcții, iar împreună cu primarii din cele trei așezări s-a convenit ca donațiile să fie acordate în formă de vouchere cu care vor putea fi achiziționate exclusiv materiale de construcție.

Ca urmare, din cele trei localități 117 de familii (care nu au beneficiat de niciun sprijin din partea statului) au primit un voucher de cumpărături. Achiziționarea produselor este în curs de desfășurare, în colaborare cu Compact SRL și depozitul de construcție Depo.

Organizaţia Caritas Alba Iulia şi Fundaţia Roy Chowdhury Mikes mulțumesc pe această cale tuturor persoanelor fizice și antreprenorilor care au contribuit la sprijinirea familiilor aflate în dificultate.

(Comunicat de presă al Organizaţiei Caritas Alba Iulia şi al Fundaţiei Roy Chowdhury Mikes)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.