SOCIAL 21 decembrie 2018

Vești bune pentru familiile numeroase din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 813 vizualizări

Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții 

Familiile din Sfântu Gheorghe care au cel puțin 3 copii ar putea de anul viitor să aibă mai multe beneficii, potrivit unui proiect care se află în dezbatere publică. Consiliul Local se va reuni în ședință ordinară în 28 decembrie și va decide asupra adoptării acestuia. Printre propunerile autorităților locale se găsește scutirea de la plata parcării pentru familiile numeroase sau chiar reduceri de până la 75% la diverse servicii.

Facilitățile vor fi acordate familiilor care vor întruni anumite condiții. Părinții trebuie să aibă loc de muncă, iar familia să nu fie datornică la bugetul local.

 „Practic în cazul în care părinții lucrează, copiii merg la școală, nu au datorii la bugetul local, aceste familii în primă fază vor beneficia de gratuitate la parcare, atât la parcare rezidențială, cât și parcare în oraș și vor beneficia de reduceri, probabil de 75% la abonamente la teatru, la cinema, la tot ce înseamnă cultură, sport, recreere în municipiul Sfântu Gheorghe. Eu cred că asta este, în primul rând, un gest al primăriei către aceste familii. Eu am spus întotdeauna că îmi doresc ca Sfântu Gheorghe să fiu un oraș unde o familie cu 3 copii să se simtă bine, să se simtă în siguranță. (...) Eu cred că acest oraș va avea viitor dacă vor fi multe familii cu trei copii în municipiul Sfântu Gheorghe”, a declarat joi, 20 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Familiile au dreptul la aceste facilități atât timp cât cel mai mic dintre copii nu a împlinit vârsta de 18 ani.

Proiectul de hotărâre care prevede acordarea unui set de facilități familiilor care au 3 sau mai mulți copii, urmează să fie votat în Consiliul Local care se va reuni pentru ultima dată în acest an pe 28 decembrie.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.