SOCIAL 15 aprilie 2022

Vernisaj al micilor artiști de la Școala Specială din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1193 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuș a găzduit miercuri, 13 aprilie a.c., un vernisaj-expoziție de pictură și grafică cu lucrări pregătite de elevii Școlii Gimnaziale Speciale Sfântu Gheorghe, sub îndrumarea profesorilor de specialitate.

De asemenea, au fost expuse obiecte tradiționale și ornamentale de Paști, toate, simboluri ale primăverii.

„Am venit într-o zi deosebită, pentru că împreună am hotărât să facem niște desene extraordinar de frumoase despre primăvară și bineînteles despre sărbătoarea care se apropie, Paștile. Ați fost foarte, foarte inspirați și cu ajutorul profesorilor voștri, din mânuțele voastre au ieșit niște lucruri extraordinare, foarte frumoase. Atunci, ne-am gândit că este păcat să ținem lucrările voastre numai acolo în dosare. Hai să facem o expoziție la care, pe lângă faptul că voi artiștii, în primul rând, sunteți invitați să o vizionați, vor putea face acest lucru și alți elevi din oraș, pentru că din bunăvoința domnului director al Centrului de Cultură, Kopacz Attila, s-a făcut un afiș (...) prin intermediul căruia toate școlile sunt invitate.

Această expoziție am organizat-o nu doar de dragul de a ne întâlni și de a discuta, dar și ca să vă câștigați încrederea proprie, de sine, că și voi știți să faceți lucruri frumoase. Acestea sunt exponate din munca voastră la clasă. În numele meu și al tuturor vă mulțumesc că ați participat și vă invit să vă recunoașteți lucrările“, le-a spus coordonatoarea evenimentului Herta Pethő, elevilor și invitaților prezenți la deschiderea vernisajului.

În cadrul evenimentului elevii participanți împreună cu profesorii îndrumători prezenți (Ana Maria Székely, Carmen Marin, Viorica Roșca, Tóth Erika, Hajdu András) au destins atmosfera și au cântat și recitat despre primăvară, care se lasă destul de mult așteptată.

Parteneriatul dintre cele două instituții, Centrul de Cultură Arcuș și Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe, presupune organizarea mai multor activități pe parcursul unui an. Acestea sunt specifice sărbătorilor de iarnă și primăvară și au ca scop dezvoltarea culturii elevilor, precum și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor.

Expoziția cu numele „Primăvara & Paștele, realitate eternă” poate fi vizitată până la data de 26 aprilie a.c., între orele 11-14, la sediul Centrului de Cultură Arcuș, Casa Bastion, Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 6.

Sursa foto: Centrul De Cultură Arcuş

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.