SOCIAL 12 decembrie 2018

Venitul mediu pe cabinet de medicină de familie – 18.992 lei

de Covasna Media | 781 vizualizări

Venitul mediu pe cabinet de medicină de familie în judeţul Covasna pe trimestrul al treilea din acest an a fost de 18.992 lei, relevă un raport al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna.

Potrivit acestuia, valorile extreme au fost de 6.997 lei venit minim şi 29.294 lei venitul maximum obţinut de cabinete, în funcţie de numărul pacienţilor şi serviciilor medicale realizate.

Raportul CAS Covasna relevă că finanţarea cabinetelor medicale a crescut semnificativ în ultimii trei ani.

„O analiză a evoluţiei acestor tarife în ultimii trei ani ne arată că acestea au crescut de la an la an, ajungând ca la nivelul anului 2018 valoarea punctului să crească cu 20,83 la sută faţă de anul 2017 pentru punctul per capita şi cu 27,27% pentru valoarea punctului per serviciu medical”, menţionează sursa citată.

În vederea stimulării medicilor de familie care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural şi în localităţile urbane cu sub 10.000 de locuitori, în zone cu condiţii deosebite de muncă, CAS Covasna a acordat, conform legii, un spor de până la 10% unui număr de 28 de cabinete şi puncte de lucru şi de până la 20% unui număr de 44 de cabinete medicale şi puncte de lucru alea acestora.

Deşi, venitul mediu pe cabinet de medicină de familie a ajuns la 18.992 lei, în ultimii doi ani la nivelul judeţului Covasna se înregistrează o scădere a numărului de medici de familie care au contracte pentru servicii de asistenţă medicală primară cu CAS, de la 105 cabinete în anul 2016, la 98 de cabinete la ora actuală, se mai arată în raport.

Practic, în mediul urban există 55 de medici de familie în relaţie contractuală cu CAS Covasna, iar în mediul rural 43, în timp ce cinci comune, respectiv Poian, Moaşca, Dalnic, Malnaş şi Micfalău, însumând un număr de 6.790 locuitori, nu dispun de cabinete de medicină de familie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.