SOCIAL 2 septembrie 2021

Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?

de Covasna Media | 1354 vizualizări

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Poliția Română, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine. 

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

Astfel, polițiștii din cadrul I.P.J Covasna - Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul polițiilor municipale și orășenești vor desfășura activități preventive cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.  

Astăzi, polițiști au organizat în mai multe zone din Municipiul Sfântu Gheorghe o astfel de acțiune informativ – preventivă de prevenire a victimizării minorilor.

În acest sens, polițiștii au transmis recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului. 

La activitate, poliţiştii au distribuit materiale cu recomandări adresate părinților și orare școlare copiilor.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.                             

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.