SOCIAL 26 martie 2021

Un program de mobilitate online a fost organizat de Asociația Sicfeszt

de Covasna Media | 1216 vizualizări

În perioada de 9-18 martie s-a desfășurat cu succes prima activitate din cadrul proiectului internațional de mobilitate Cultural Change Makers, proiect organizat de către Asociația Sicfeszt cu finanțare prin intermediul programului Erasmus+. După anul 2020, pandemia de coronavirus a continuat să impulsioneze proiectele internaționale de tineret în spațiu online, astfel încât organizatorii au considerat oportun și necesar a organiza cursul de formare din cadrul proiectului, curs ce a avut durata de 10 zile, folosind platforma Zoom. În cadrul acestei activități de formare au participat peste 40 de tineri provenind din 8 țări, respectiv Ungaria, Ucraina, Moldova, România, Armenia, Italia, Azerbaidjan, Macedonia de Nord.

Kelemen Szilárd, președintele lui HÁRIT, expertul proiectului a explicat: „Datorită programului Erasmus+ în ultimii zece ani mai mult de 1.000 tineri din județ au participat la cursuri de formare internaționale organizate în țară și în străinătate. Considerăm că e important că tinerii conducători de organizații să vadă cum sunt organizate în Europa asociațiile și fundațiile de tineret. Deși acum cursurile au fost organizate online, între organizațiile participante s-au stabilit parteneriate noi, totodată a fost prezentată situația minorităților din țările participante. Următoarea etapă a proiectului va fi organizată la sfârșitul anului în Republica Moldova.”

Hirni Előd, un tânăr din Sfântu Gheorghe care a participat la curs a accentuat: 

 „Ultimele zece zile au fost interesante, mai ales pentru că am participat pentru prima dată la o activitate Erasmus +. Am cunoscut mulți oameni cu personalități diferite, am stabilit prietenii și, prin prelegeri și muncă în echipă, am putut să-mi lărgesc abordarea culturală și să-mi îmbunătățesc abilitățile de limbă engleză. Personal una dintre cele mai mari provocări pentru mine, a fost să interacționez în limba engleză.” 

În fiecare zi activitatea a durat trei ore pe platforma Zoom unde s-au întâlnit participanții. Organizatorii au utilizat programele mentimeter, jamboard și padlet ca să fie mai interactiv cursul. Proiectul a abordat, de asemenea, diferențele culturale, stereotipurile, discriminarea și, desigur, oportunitățile de mobilitate pentru tineri și Erasmus +. 

Birou de presă HÁRIT

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.