SOCIAL 23 ianuarie 2019

Un grup de experţi va bate din poartă în poartă pentru a identifica tinerii fără locuri de muncă

de Agerpres | 771 vizualizări

Un grup de experţi va parcurge, în următorii trei ani, toate localităţile judeţului Covasna pentru a identifica tinerii până în 25 de ani care nu au locuri de muncă şi nu figurează ca şomeri în evidenţele oficiale, cu scopul de a-i ajuta să se integreze pe piaţa muncii.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat marţi că, potrivit estimărilor, în această categorie ar exista circa 4.000 de tineri.

Conform acestuia, în cadrul proiectului „INTESPO - Înregistrarea Tinerilor în Evidentele Serviciului Public de Ocupare”, implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în judeţul Covasna a fost constituită o echipă de intervenţie formată din cinci experţi, care se vor ocupa de identificarea, înregistrarea, informarea şi consilierea tinerilor NEETs, cum au fost denumiţi, în vederea plasării lor pe piaţa muncii.

„Experţii angajaţi în cadrul proiectului vor bate drumurile judeţului, mergând, poate, din casă în casă şi astfel să depistăm tinerii care nu sunt înregistraţi în evidenţa noastră. (...) Au fost deja la Ghelinţa (...) şi vom merge în toate localităţile. Există un număr potenţial de circa 4.000 de persoane de până la 25 de ani care nu sunt în evidenţă şi ar putea deveni clienţii noştri. Proiectul se va desfăşura pe o durată de trei ani, până în 2022 şi şi-a propus să identifice aceste persoane, să le ia în evidenţă şi să le ofere şansa de a deveni persoane ocupate”, a afirmat Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, în judeţul Covasna erau înregistraţi oficial la finele anului trecut 3.104 şomeri, dintre care doar 483 beneficiau de indemnizaţii, rata şomajului fiind de 3,61%.

Din totalul şomerilor aflaţi în evidenţă, cei mai mulţi, 739, au între 40 şi 49 de ani, dar există un număr semnificativ de şomeri şi în rândul tinerilor sub 25 de ani - 723 de persoane.

Rata şomajului este mai ridicată în rândul bărbaţilor, din cei 3.104 şomeri înregistraţi 1.356 fiind femei iar 52,25% dintre şomeri nu au studii sau au studii primare.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.