SOCIAL 1 iulie 2022

Tinerii din Sfântu Gheorghe ies la picnic nocturn, la Coșeni

de Diana Pantelimon | 805 vizualizări

Biroul pentru Tineret din Sfântu Gheorghe organizează un picnic nocturn, care cuprinde, printre altele, o plimbare pe jos până la Coșeni, foc de tabără și cântări la chitară. Evenimentul, numit „Space Picnic“, este special pentru că participanții vor încerca să vadă un fenomen astronomic rar: alinierea celor cinci planete – Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. Acțiunea va avea loc pe 1 iulie a.c., la Magic Lake din Coșeni.

Potrivit organizatorilor, plecarea către locul de desfășurare va fi la ora 22:00, din parcarea magazinului Penny.

„Vom merge împreună pe jos și ne vom întoarce tot împreună în oraș în zori. Va fi o plimbare nocturnă de aproximativ o oră până la locul de desfășurare, unde vom face un foc de tabără și vom cânta la chitară pentru a crea o atmosferă specială“, transmite pe Facebook Biroul pentru Tineret.

Se recomandă haine călduroase, mâncare și băutură (pentru că de acolo acestea nu se pot cumpăra), lanterne frontale sau simple (care să aibă și lumină roșie), izopren, pături, dar și voie bună.

Participarea la eveniment este gratuită, dar pentru cei cu vârsta sub 18 ani este nevoie de un acord parental. Documentul se acceptă și în formă scrisă de mână, folosind modelul de pe pagina Facebook a evenimentului, Space Picnic.

În caz de vreme nefavorabilă, cu cer înnorat, picnicul va avea loc a doua zi, pe 2 iulie a.c..

Fenomenul de aliniere a planetelor este un eveniment astronomic foarte rar întâlnit.

Potrivit Science Focus, un site de știință afiliat BBC, ultima dată când a fost observat un astfel de fenomen a fost acum 18 ani, iar fenomenul se va mai repeta în 2040.

Sursa foto: Facebook/Event Space Picnic

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.