SOCIAL 19 mai 2022

Târgu Secuiesc: din 27 de proiecte depuse, doar 13 primesc finanțare din bugetul local

de Diana Pantelimon | 527 vizualizări

A fost alocat un buget de 100.000 de lei, dar mai bine de 20.000 de lei rămân necheltuiți

Doar 13 din cele 27 de proiecte depuse la Primăria Târgu Secuiesc de 18 asociații din municipiu vor primi bani anul acesta în cadrul programului organizat de autoritățile locale în baza Legii 350, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice. Mai bine de jumătate dintre cereri au fost respinse pentru că dosarele erau incomplete. Din această cauză nici bugetul alocat, de 100.000 de lei, nu va fi cheltuit complet.

„Au fost depuse 27 de proiecte, din care doar 13 vor fi finanțate de către primărie, pentru că dosarele nu au fost complete conform criteriilor. Nu că nu am vrut noi, ci ori a lipsit un certificat fiscal, ori cuantumul bugetului nu a fost calculat corect, ori alte criterii nu au fost îndeplinite. Iar din suma de 100.000 de lei au rămas nealocați mai mult de 20.000. Probabil că o să relansăm apelul pentru banii rămași, dar nu știu nimic sigur, încă nu am discutat cu colegii. Din păcate, am avut, de exemplu, 10.000 de lei alocați numai pentru asociații de tineret și nimeni nu i-a solicitat“, a declarat pentru Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

După analizarea proiectelor sportive, culturale și de tineret pentru anul 2022, comisia de selecție a hotărât că cea mai mare sumă, 20.000 de lei, va fi acordată proiectului „Pregătirea copiilor pentru patinaj artistic și sincron“, al Asociației Club Sportiv KSE Târgu Secuiesc - secția patinaj artistic. Aceeași asociație, secția popice, va fi finanțată cu 14.000 de lei pentru proiectul „Participarea celor 3 echipe în C.N. și Cupa României. Descoperirea și pregătirea a 10 sportivi cu vârsta între 7-12 ani, fete și băieți“.

Sume cuprinse între 1.500 lei și 8.000 de lei vor merge către asociații cu proiecte despre promovarea orașului Târgu Secuiesc, concursuri, teambuildinguri pentru pedagogi, tabere ecvestre, campionat de ciclism, întâlnirea motocicliștilor Free Frogs Riders, concurs de retorică, educație artistică de 50 de ani la Liceul Teoretic „Nagy Mózes“.

Sumele aprobate pentru fiecare proiect în parte vor fi virate către beneficiar după raportul privind derularea proiectului.

Sursa foto: Facebook/Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.