SOCIAL 20 august 2021

Târgu Secuiesc, candidat la titlul de Capitală a Tineretului din România!

de Covasna Media | 1365 vizualizări

În 2023 municipiul ar putea deveni noua Capitală a Tineretului din România, dacă proiectul primăriei și al tinerilor din oraș și din regiune va trece de prima rundă de selecție. 

Municipiul Târgu Secuiesc împreună cu orașul Covasna și localitățile din jur dorește să devină Capitala Tineretului din România, fiindcă acest titlu este un proiect al întregii comunități, construiește legături sustenabile între organizațiile de tineret și administrația publică, și oferă un cadru pentru coalizarea inițiativelor îndreptate către tineri. Astfel, odată cu implementarea programului, candidatul are intenția de a pune orașul și regiunea pe harta imaginară a tinerilor din România. Inițiativa este susținută de 25 ONG-uri, care activează în sectorul de tineret. 

Motivația Municipiului Târgu Secuiesc de a candida pentru Capitala Tineretului din România este de a exprima atuurile unui oraș multicultural, de rangul II, în raport de legătură cu potențialul nevalorificat pe care îl au tinerii din zona urbană și zona rurală. România nu este alcătuită numai din orașe mari, centre universitare, ci are și orașe mici, zone rurale, unde există mișcări de tineret, care au nevoie de atragerea finanțărilor pentru proiecte proprii, pentru dezvoltare și pentru un viitor în țară. Administrația locală se orientează către nevoile tinerilor, dar titlul de capitală poate fi un impuls pentru dezvoltarea și accentuarea ecosistemului de tineret local și regional.

„Tinerii din regiune sunt cauza noastră comună, a mea, a ta, a noastră, a oamenilor care trăiesc aici, al regiunii, și al țării. Târgu Secuiesc este un oraș deschis, în care împărtășim și trăim momentele împreună.  Deschidem porțile pentru tinerii din România, îi invităm pe toți să ne viziteze, să ne cunoască, desființăm granițele etnice, zona specială a țării noastre îi va găzdui pe toți tinerii din țară” – Szöllősi Tamás, inițiatorul programului.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, care permite organizațiilor de și pentru tineret să identifice și să rezolve problemele actuale, colaborând cu autoritățile locale. Rezultatul primei runde de selecție va fi anunțat pe 30 august 2021, iar comunicarea rezultatului final și desemnarea capitalei din 2023 va avea loc pe 9 octombrie 2021.

(Sursă: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.