SOCIAL 22 octombrie 2012

Sute de posturi blocale în sănătate și învăţământ

de Covasna Media | 502 vizualizări

Prefectul a solicitat Guvernului o mai mare deschidere în ceea ce priveşte angajările.

Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, a înaintat către Guvern o solicitare prin care arată că sistemul de sănătate și cel de învățământ au nevoie de deschidere în ceea ce privește angajările.

Începând cu Ambulanța Covasna, continuând cu spitalele și terminând cu școlile, reducerile de personal de acum doi ani, blocarea posturilor sau modificările legislative au lăsat unele goluri mari în schema de personal. Astfel, Prefectura Covasna a înaintat autorităților centrale un plan cu necesarul în județ, punctând clar care ne sunt „găurile”.

Prin urmare, județul are nevoie de 46 de medici, 79 de asistenți medicali, 59 de oameni pe personal auxiliar sanitar și șapte farmaciști. Nici la Învățământ nu stăm foarte bine: există peste 90 de posturi vacante – iar aici intră și zece posturi pentru profesori în învățământul preșcolar (clasa zero) și șase în învățământul profesional.

Codrin Munteanu a punctat faptul că aceste cifre erau actuale în luna septembrie, când s-au centralizat datele din județ și s-a transmis necesarul la București; este posibil ca ele să se fi modificat, dar nu semnificativ, dacă ne gândim la blocajul din sistemul bugetar atunci când vine vorba despre angajări.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.