SOCIAL 24 aprilie 2020

Sunt distribuite pachetele de protejare a sănătății, iar scările de bloc sunt dezinfectate în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 2048 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a introdus mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Până în prezent, peste 800 de scări de bloc au fost dezinfectate și aproape 7.000 de pachete pentru protejarea sănătății au fost distribuite locuitorilor.

Primăria Sfântu Gheorghe a contractat o firmă de specialitate din Miercurea Ciuc să dezinfecteze toate scările blocurilor din oraș. Acțiunea a început luni, 20 aprilie, iar până în prezent 837 de scări au fost dezinfectate, iar restul de 147 de scări vor fi dezinfectate vineri, conform programării afişate la fiecare scară de bloc.

În paralel cu dezinfectarea scărilor de bloc, pachetele de protejare a sănătății sunt distribuite locuitorilor din Sfântu Gheorghe, Chilieni, Coşeni și Câmpul Frumos, în total 20.051 de gospodării, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Pachetele conțin dezinfectant pentru mâini, măști sanitare, materiale informative despre programele de livrare a alimentelor și a medicamentelor care să ajute persoanele în vârstă, dar şi declarații pe propria răspundere. În ultimele zile au fost distribuite 2.677 de pachete către toate casele particulare, şi a început şi distribuirea la blocuri. Până în prezent 4.171 de pachete au fost distribuite asociaţiilor de proprietari, care le vor înmâna locuitorilor, iar acţiunea va continua în zilele următoare până va ajunge în tot oraşul.

Peste 50 de persoane lucrează în rotație pentru a alcătui și distribui pachetele, fiind vorba despre angajați ai Primăriei Sfântu Gheorghe, ai Direcției de Asistenţă Socială (DAS), ai Casei de Cultură „Kónya Ádám” și ai Asociației Vadon, precum și voluntari, organizații de caritate (Fundaţia Creştină Diakonia, Caritas, Asociaţia de Promovare a Sănătăţii Mintale „Esely”), dar și consilieri locali.

(Sursa: Biroul de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe; Foto: Kristó G. Hunor)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.