SOCIAL 25 septembrie 2023

Sunați la poliție pentru orice incident, înainte de a posta imaginile pe Facebook!

de Covasna Media | 1001 vizualizări

De multe ori, și polițiștii locali află despre anumite probleme de pe rețelele de socializare. Făcând referire la o filmare distribuită recent în mediul online, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István, a explicat motivul pentru care acest lucru este o problemă.

În data de 11 septembrie, în jurul orei 22:00, D. C. D. aflat în stare de ebrietate s-a plimbat călare pe un cal pe strada 1 Decembrie 1918, prin Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, iar apoi prin Piața Libertății. Bărbatul respectiv a comis mai multe infracțiuni: tulburarea ordinii și liniștii publice, s-a urcat pe cal în stare de ebrietate și nu a respectat regulamentul privind conducerea cailor - în oraș, calul trebuie dirijat cu un căpăstru, pe asfalt.

Polițiștii locali au aflat despre acest incident dintr-o înregistrare video distribuită pe internet, iar ulterior, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din oraș, l-au identificat pe făptaș, acesta fiind amendat cu 1.000 de lei.

„De obicei, la ora respectivă colegii noștri patrulează și prin centrul orașului, dar la momentul incidentului interveneau în parcul recent inaugurat din cartierul Ciucului, în urma unor acte de vandalism. Cu siguranță intervenim în astfel de situații, dar pentru asta trebuie să fim la curent cu ce se întâmplă, iar noi nu am primit nicio sesizare, astfel că nu a fost nimeni la fața locului pentru a lua măsuri. Îi rog pe cetățeni să nu încarce mai întâi fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare, ci să sune la poliție sau să ne trimită un mesaj pe WhatsApp la numărul: 0739 886 992, astfel încât să putem ajunge imediat la fața locului. Acest incident a fost mai degrabă ciudat și amuzant, dar pentru situațiile mai grave este important ca autoritățile să fie anunțate cât mai repede posibil”, a spus Hadnagy István.

Șeful Poliției Locale a explicat că la Sfântu Gheorghe nu au mai existat astfel de cazuri de ani de zile. O problemă mult mai mare este prezența căruțelor care apar în trafic în perioada recoltei - acestea au fost și vor fi verificate și în săptămânile următoare, iar în situația în care proprietarii nu dețin autorizație de circulație, vehiculele sunt confiscate. De la începutul acestui an, au fost confiscate 17 căruțe și au fost aplicate amenzi în valoare de 1700 RON. Pe timpul nopții, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie vizibile pentru ceilalți participanți la trafic. Acestea trebuie să fie dotate în partea din faţă cu un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, în partea din spate cu un dispozitiv cu lumină roşie, iar conducătorii și pasagerii trebuie să poarte veste fluorescent-reflectorizante.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.