SOCIAL 4 iunie 2022

Sondaj Happy City, Parlament al tinerilor şi o nouă ediţie Com’ON Sepsi

de Covasna Media | 884 vizualizări
Sursa foto - Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe
Sursa foto - Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Viceprimarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, și directorul Grupului PONT din Cluj-Napoca, Farkas András, au prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, un raport privind procesele de participare a tinerilor și programele pentru tineri din Sfântu Gheorghe. 

Prezentarea rezultatelor sondajului Happy City

Între 8 februarie și 23 aprilie, Grupul Pont a realizat un sondaj privind impactul pandemiei asupra tinerilor în 8 orașe europene și 6 orașe românești, printre care Cluj-Napoca și Sfântu Gheorghe. Sondajul, denumit Happy City, a fost completat de aproape 400 de tineri din Sfântu Gheorghe. “Tinerii consideră că Sfântu Gheorghe a reușit să se adapteze la noua situație cauzată de pandemie, dar îl văd mai degrabă ca pe un oraș sigur și curat decât ca pe un oraș unit și fericit", a spus Farkas András, rezumând rezultatele.

Parlamentul Tinerilor se va reuni până la sfârșitul verii

Parlamentul Tinerilor va avea prima ședință până la sfârșitul verii, cu scopul de a se asigura că problemele de tineret din Sfântu Gheorghe nu vor fi abordate fără contribuția tinerilor. Orice tânăr este liber să participe la Parlamentul Tinerilor, fiind planificate două sesiuni pe an, care vor fi programe de weekend în care vor explora un subiect cu ajutorul experților. Va exista, de asemenea, un Consiliu Consultativ permanent format din 30 de tineri care va lucra îndeaproape cu Consiliul Local. Regulamentul de funcţionare a Parlamentului va fi supus dezbaterii publice săptămâna viitoare. 

"Este important să avem cât mai multe inițiative de acest gen, pentru că doar așa putem construi o comunitate și un oraș care să fie cu adevărat pentru tineri. Trebuie să îi privim ca pe o resursă, ca pe niște profesioniști, pentru a-i face să dorească să se stabilească acasă sau să nu vrea să plece. Pentru a face acest lucru, trebuie să le satisfacem nevoile, nu doar în ceea ce privește infrastructura, ci în toate domeniile vieții” - a subliniat viceprimarul Vargha Fruzsina.

Au început înscrierile pentru Com'ON Sepsi

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Grupul PONT a lansat o nouă ediţie a Programului de bugetare participativă pentru tineri Com'ON Sepsi, iar înscrierile se pot face până pe 10 iulie. O noutate în acest an este posibilitatea de a aplica prin mesaj video și ateliere de lucru pentru ca participanții să învețe cum să planifice și să organizeze diferite evenimente. Mai multe detalii despre program pot fi găsite la www.comonsepsi.ro

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.