SOCIAL 16 iulie 2018

S-a finalizat evaluarea solicitărilor din cadrul programului „Hai Acasă“

de Covasna Media | 1114 vizualizări

S-a finalizat evaluarea solicitărilor depuse în cadrul programului „Gyere Haza” (Hai Acasă). Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a primit în total douăzeci de solicitări, iar consiliul a aprobat fiecare solicitare.

Au fost evaluate solicitările depuse în cadrul programului „Gyere Haza” (Hai Acasă), decizia fiind luată de Consiliul Local la ședința ordinară din iunie. Au fost depuse douăzeci de solicitări asupra terenurilor gratis de câte 300 mp de pe strada Borviz. Lista solicitărilor aprobate poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și pe site-ul sepsi.ro.

Contestațiile rezultatelor pot fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe în termen de 15 zile calculate de la publicarea rezultatelor, și comisia le va soluționa în termen de 5 zile. Rezultatele vor fi publicate în cursul săptămânii. După luarea deciziilor finale, solicitanții vor fi chemați pentru o actualizare de date.

Alegerea terenurilor se va realiza în baza punctajelor obținute, solicitantul cu cel mai mare punctaj având dreptul la prima alegere. Solicitanții pot alege dintre patru case tip, iar Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le va pune la dispoziție planurile tipului de casă ales. Contractele vor fi încheiate după alegerea terenurilor, autorizațiile de construcții trebuie obținute în termen de un an, iar casele trebuie construite în termen de trei ani. După o perioadă de zece ani, calculată de la finalizarea construcțiilor, solicitanții vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile.

Programul s-a adresat persoanelor între 18 și 35 ani, foști locuitori ai orașului care doresc să se mute înapoi acasă. Au putut depune solicitări și persoanele care trăiesc în oraș, dar nu dețin terenuri proprii. Vârsta medie a solicitanților este 29 ani. La evaluarea solicitărilor, comisia de evaluare a luat în considerare starea civilă, numărul persoanelor din gospodărie, nivelul de educație și starea economică, se precizează în comunicatul primăriei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.