SOCIAL 5 mai 2014

Reţea de infochioşcuri, instalată în opt ţări UE, pentru românii aflaţi la muncă în străinătate

de Mediafax | 506 vizualizări

O reţea de 22 de infochioşcuri, cu ecrane de tip info-touch, va fi instalată în 22 de locuri din opt ţări în care sunt cetăţeni români migranţi, pentru sprijinirea mobili­tăţii forţei de muncă şi reintegrarea acestora pe piaţa muncii din România.

Infochioşcurile vor fi amplasate în Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franţa, Irlanda şi Cipru, acestea fiind alese pentru că au comunităţi mari de români sau pentru că au fost probleme privind munca fără forme legale şi migraţia ilegală.

În cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetăţenilor români migranţi” va fi făcută o analiză a nevoilor de informare a cetăţenilor români migranţi, prezenţi pe teritoriul celor opt state ale UE.

Prin

spy my phone android spy phone essay assignment help mobile spy phone free download http://essayonline-club.com/ mobile spy phone spy guy cell phone spy my wife phone essay online
acest proiect se urmăreşte informarea cetăţenilor români din străinătate despre drepturile şi obligaţiile lor, dar şi despre oportunităţile oferite în România, în cazul în care vor să revină în ţară.

Cetăţenii români din străinătate vor fi sprijiniţi prin oferirea de informaţii clare, uşor de înţeles şi de accesat, de actualitate, la care să poată avea acces facil, la orice oră şi care să contribuie la creşterea încrederii în instituţiile publice din România.

Proiectul, cofinanţat de Fondul Social European, este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, valoarea acestuia fiind de peste 4,7 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.