SOCIAL 18 iunie 2019

Raport Cleanup 2 Cariera Őrkő

de Covasna Media | 705 vizualizări

Sâmbătă 15 iunie a avut loc a doua ediție a acțiunii de igienă și curățenie publică - Cleanup 2 Cariera Őrkő. Evenimentul de colectare selectivă a deșeurilor a fost organizată de către Asociația GAL Sepsi în parteneriat cu TEGA S.A., Asociația CARITAS,  Asociația De Ajutor Social Maltez Filiala Sfântu Gheorghe, și nu în ultimul rând cu Asociația AMENKHA - organizația civilă a romilor din zona urbană marginalizată Őrkő.

În cursul acțiunii Cleanup 2 Cariera Őrkő voluntarii s-au organizat în două echipe. Prima căra în containere cu căruța gunoiul din craterul fostei cariere de piatră, iar a doua formație colecta deșeurile de pe câmpul, de pe pășunea din apropiere. După mai multe ore de curățat, cele 23 de voluntari au reușit să adună în jur de 8 metru cub de gunoi, adică au umplut cele două containere livrate aflate pe locație.

Masa voluntarilor a fost asigurată de către organizația romilor din zona urbană marginalizată Őrkő - Asociația AMENKHA. Dar pe lângă voluntarii organizațiilor partenere, ne-au alăturat și câțiva benevoli sosite din oraș.

Infrastructura necesară colectării selective a deșeurilor a fost oferit de către TEGA SA: mănuși, lopeți și containere, iar Asociația GAL Sepsi i-a oferit voluntarilor cafea, apă și sandvișuri.

Șirul de evenimente Cleanup Cariera Őrkő va continua, deoarece zona încă este acoperită de gunoi, iar misiunea acțiunii rămâne același: curățarea fostei cariere de piatră din zona Őrkő de gunoiul menajer și de alte deșeuri, ce au fost aruncate în mod iresponsabil și ilegal de către rezidenții orașului Sfântu Gheorghe în cursul mai multe decenii.

Mulțumim ajutorul și contribuția romilor din cartierul Őrkő, a organizațiilor parteneri, a TEGA S.A., a presei și a voluntarilor sosiți din oraș. Ne revedem în curând!

(Sursă: comunicat de presă Asociația GAL Sepsi)

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.