SOCIAL 18 septembrie 2023

Provocarea effAct a lunii septembrie: alege transportul „verde”!

de Diana Pantelimon | 641 vizualizări

Poți câștiga un voucher de 200 de lei

Este „Săptămâna Europeană a Mobilității”, iar Biroul de Tineret al Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe lansează o nouă provocare effAct, așa cum ne-a obișnuit lună de lună, de un an încoace. Timp de cinci zile, în perioada 18-22 septembrie, alege să mergi pe jos, cu rolele, trotineta sau bicicleta până la școală sau la serviciu. Dovedește acest lucru prin aplicația Strava, sau alta similară, și poți câștiga prin tragere la sorți un voucher de 200 de lei la magazinul sportiv Decathlon.

După ce ai monitorizat, pe una dintre aplicații, deplasările folosind transportul „verde”, poți trimite rezultatele prin mesaj către Biroul de Tineret, dar le poți prezenta și personal la sediu, unde vei fi așteptat cu ceai și ceva dulce.

„În perioada 18-22 septembrie folosesc transport verde! În timpul Săptămânii Europene a Mobilității, haideți să alegem un mod de transport care reduce povara asupra mediului! Provocarea constă în a merge pe jos sau cu vehicule fără motor la școală sau la serviciu în fiecare zi între 18-22 septembrie! Urmărește-ți activitatea pe Strava sau alte aplicații similare și arată-ne rezultatele vineri! Vom extrage un voucher Decathlon în valoare de 200 RON oferit de SIFF (n.r. Asociația Forumul Tinerilor din Sfântu Gheorghe) între cei care îndeplinesc provocarea. Poți să ne trimiți rezultatul tău prin mesaj, dar îl poți arăta și live vineri dimineață la noi la birou, unde te așteptăm cu un ceai cald și o prăjitură. Vineri, 22 septembrie, în drum spre școală sau spre serviciu, vino alături de noi între 07:15 și 08:15 și haideți să începem ziua împreună”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Adevărata motivație însă, nu ar trebui să fie câștigul material, ci faptul că mișcarea reprezintă sănătate pentru propriul corp, în primul rând. În al doilea rând, evităm traficul. Iar în al treilea, lăsând mașina în garaj sau în parcare, reducem și poluarea.

„Intenția noastră este să încurajăm oamenii să aleagă transportul verde pe durata întregii săptămâni. Poate după o săptămână vor să facă asta aproape tot anul, pentru că realizează că este mai sănătos, dar, în special dimineața și după-amiaza când termină serviciul sau școala, și mai rapid și fără stresul traficului. La finalul săptămânii, vineri, sper să ne întâlnim dimineața cu cât mai mulți oameni care au viziuni similare despre un oraș mai liniștit și cu trafic redus”, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, coordonatoarea Biroului pentru Tineret, Ferencz Júlia.

Programul effAct a fost lansat în luna septembrie a anului trecut. De atunci, tinerii implicați în proiect au pus în mișcare o serie de provocări menite să inspire și să ajute comunitatea locală să adopte obiceiuri de viață mai sănătoase și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Până acum, au fost abordate teme ca: prepararea siropurilor naturale obținute din plante, mobilitatea urbană, economisirea energiei, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, alegeri de consum mai conștiente sau stoparea cumpărării de haine în exces.

Foto: Facebook Event / effAct Mobility Challenge

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.