SOCIAL 1 septembrie 2023

Programul-pilot „Masă caldă” continuă pentru aproape 1.500 de elevi covăsneni

de Diana Pantelimon | 987 vizualizări

În județul Covasna, programul-pilot „Masa caldă” continuă pentru 1.477 de elevi din șapte unități școlare, unde programul s-a derulat și anul trecut. În vederea extinderii programului, au fost propuse încă cinci școli, dar se așteaptă răspuns de la Ministerul Educației, potrivit unui material informativ al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, postat pe site-ul Instituției Prefectului.

 

În anul școlar 2022 – 2023, au beneficiat de „masa caldă” elevi de la școlile gimnaziale din Malnaș, Micfalău, Brețcu, Moacșa, Sita Buzăului, Brateș și Dalnic. Pentru aceste școli programul continuă și în anul școlar 2023-2024.

IȘJ Covasna a propus extinderea și includerea în program a încă cinci unități de învățământ, pentru 2.553 de elevi.

„În eventualitatea extinderii programului, în urma evaluării realizate pe baza criteriilor de selecție propuse de Ministerul Educației s-a convenit ca, pe lângă cele șapte unități de învățământ în care se derulează Programul «Masă caldă», să fie incluse în acest program următoarele unități de învățământ din județul Covasna: Școala Gimnazială „Tatrangi Sándor” Ozun, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Barcani, Liceul Teoretic „Nagy Mózes” Târgu Secuiesc, Școala Gimnazială Dobârlău și Școala Gimnazială „Gaál Mózes” Baraolt. Deocamdată nu am primit nici un răspuns privind includerea acestor școli în programul «Masa Caldă» în anul școlar 2023-2024”, se arată în materialul informativ al IȘJ Covasna.

Programul-pilot a fost lansat de Guvern în 2016. Atunci au fost alese 50 de școli din România. Scopul proiectului a fost de a stimula accesul copiilor la educație, prezența elevilor și preșcolarilor la școală sau la grădiniță și reducerea abandonului școlar.

În prezent, la nivel național, sunt 450 de unități școlare incluse în program. Valoarea mesei calde sau a pachetului alimentar este de 15 lei pe zi pentru un elev.

Sursa foto: ilustrativ/monitorulcj.ro

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.