SOCIAL 6 decembrie 2018

Programul „Hai acasă“ continuă

de Covasna Media | 1384 vizualizări

Tinerii pot obține în continuare terenuri pentru locuințe oferite de Primăria Sfântu Gheorghe

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care doresc să primească gratuit terenuri pentru construirea de locuințe în municipiul Sfântu Gheorghe încă pot beneficia de acest drept. De la lansarea acestui program și până în prezent 8 terenuri din strada Borvíz, a câte peste 300 de metri pătrați fiecare, au fost atribuite persoanelor înscrise în program. Două dintre familiile care au primit teren, au solicitat revocarea dreptului de folosință asupra terenului.

Programul „Hai acasă” se adresează tinerilor originari din Sfântu Gheorghe care s-au stabilit în alte zone ale țării sau în străinătate și vor să revină acasă, precum și celor care trăiesc în acest oraș și doresc să își construiască o locuință.

Deși termenul limită pentru depunerea cererilor era stabilit până pe data de 31 mai a.c., reprezentanții primăriei au anunțat că termenul este prelungit astfel încât tinerele familii să poată beneficia în continuare de terenurile pentru locuințe oferite de Primăria Sfântu Gheorghe.

 „În lunile anterioare am aprobat teren pentru 8 tineri pentru construirea de locuințe unifamiliale. Din păcate doi s-au răzgândit pe motive personale. Așa că la cererea lor se va revoca cererea de folosință gratuită pentru aceste 2 persoane. Aș dori să atrag atenția presei că se pot depune în mod continuu cereri pentru acești tineri care corespund criteriilor stabilite și în momentul în care avem un anumit număr de cereri, atunci vom face evaluări pe baza cererilor trimise pentru a se putea atribui în continuare terenuri pentru locuințe unifamiliale pe strada Borvíz”, a declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local din 29 noiembrie, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Așadar, potrivit autorităților, evaluarea dosarelor se va face pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum și cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. Zece puncte în plus vor beneficia tinerii care vor să revină în orașul natal.

Beneficiarii au la dispoziție doi ani să își construiască locuințele tip, conform proiectelor puse la dispoziție gratuit de autoritățile din reședința de județ. Ei vor putea alege dintre patru proiecte pentru case, puse la dispoziția lor gratis de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Anul acesta, peste 20 de persoane au depus dosare în cadrul acestui proiect, însă selecția finală s-a făcut pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum și cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. Zece puncte în plus vor fi acordate tinerilor care vor să revină în orașul natal.

Programul „Hai acasă“ a fost inițiat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape zece ani, cu scopul de a stimula tinerii, în special pe cei cu studii superioare, să revină pe meleagurile natale.

Daniela Luca

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.