SOCIAL 10 august 2021

Programe de promovare a unui stil de viață sănătos în Piața Centrală pe 12 august

de Covasna Media | 1011 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe pregătește mai multe programe de promovare a unui stil de viață sănătos cu ocazia startului turului ciclist care va avea ca punct de sosire, în data de 20 august, orașul Budapesta. Cicliștii vor porni la drum din Piața Centrală, pe data de 12 august, de la ora 10:00, și vor trece prin mai multe orașe din Transilvania înainte de a ajunge în capitala Ungariei.

Turul ciclist va include în traseul său diverse puncte de plecare, atât din țară, cât și din străinătate. Cicliști din 7 țări și-au propus să ajungă în doar 8 zile, până în data de 20 august, la Budapesta. Din orașul Sfântu Gheorghe vor porni la drum 30 de cicliști. Pentru că orașul nostru este unul dintre cele mai îndepărtate puncte de pornire de pe traseul până la Budapesta, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură  „Kónya Ádám” au pregătit o serie de evenimente în Piața Centrală care să pună în mișcare locuitorii de toate vârstele și să-i îndemne la un stil de viață sănătos.

Doritorii își pot începe ziua de 12 august cu o sesiune de exerciții de încălzire, de la ora 08:00, pe scena din Piața Centrală. De la ora 09:30, Révész Máriusz, reprezentantul turului ciclist, le va ura bun venit participanților, urmat apoi de primarul Antal Árpád, care va da startul turului ciclist. Cei care doresc îi pot însoți pe cicliști până la ieșirea din oraș, pedalând alături de aceștia.

Cu această ocazie, în Piața Centrală va fi amenajat un stand VocalCycle, unde cei care au nevoie își pot repara gratuit bicicleta, dar pot primi şi sfaturi utile, cum ar fi la ce să fie atenți în timpul unei plimbări cu bicicleta. Totodată, oamenii sunt așteptați și la cortul Change Center, unde pot accesa, în urma unei evaluări, sfaturi personalizate privind sănătatea lor.  Pe lângă acestea, în zonă va fi amplasat și un punct de prim ajutor și de hidratare, de către Asociația Salvatore.

Punctul de atracție atât de îndrăgit al evenimentului Gaia şi nu numai, bicicleta tandem a orașului, va putea fi găsită și ea în Piața Centrală, până în data de 20 august, oferind ocazia locuitorilor din Sfântu Gheorghe de a parcurge simbolic cei 800 de kilometri pe care cicliștii îi vor pedala până la  Budapesta.

Program detaliat, 12 august 2021:

8:00 - 8:20 > Trezește-te cu noi! 1 - încălzire cu Change Center

8:20 - 8:35 > Cycle smart! - demonstrație de ciclism de către Vocalcycle

8:40 - 9:00 > Trezește-te cu noi! 2 - încălzire cu Change Center

9:30 - 9:40 > Révész Máriusz, reprezentantul turului ciclist

9:40 - 9:50 > Antal Árpád, primarul orașului Sfântu Gheorghe, va da startul turului ciclist.

10:00 > Startul turului ciclist

Programe permanente:

Atelier de reparat biciclete - VocalCycle

Punct de evaluare a stării de sănătate - cort Change Center

Punct de prim ajutor și de hidratare - cort Asociația Salvatore

Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.