SOCIAL 20 decembrie 2015

Primii donatori pentru Maria Darocz

de Mirela Cara Dragu | 1023 vizualizări

Asociaţia pentru Comunitate a donat 1.000 de lei pentru operaţia fetiţei din Ozun

Povestea Mariei Darocz, fetița din Ozun care așteaptă ca Moș Crăciun să îi aducă un sac de sănătate, prin intermediul oamenilor de bine, a impresionat un număr mare de persoane care și-au exprimat dorința de a se implica financiar în cazul ei, pentru ca operația de care copila are nevoie să devină posibilă.

Înainte de publicarea cazului în „Observatorul de Covasna”, au mai fost oameni care au oferit diverse sume familiei Mariei, însă imediat după apariția articolului a apărut un prim donator, care este și sprijinitor în campania de strângere a celor 6.000 de euro pentru operația micuței. Este vorba despre Asociația pentru Comunitate care contribuie cu suma de 1.000 de lei și care încurajează pe toată lumea să se implice cu o sumă, oricât de mică. „Din momentul în care am aflat de situația Mariei, am decis că trebuie să îi acordăm sprijin, să ajutăm familia să strângă banii de care este nevoie pentru operație. Mai întâi m-am pus în pielea ei și m-am gândit ce aș fi simțit eu în copilărie dacă m-aș fi confruntat cu o astfel de situație, în care să nu pot merge normal și să nu pot alerga în voie. M-am pus apoi în pielea părinților și m-am gândit la ce durere imensă trebuie să fie în sufletele lor când își văd copilul în această stare. Așa am înțeles cât este de important ca Maria să se poată opera și să se bucure de copilăria frumoasă pe care o merită. Voi face tot ce-mi stă în putință să o ajut și îndemn toți oamenii de bine să se alăture demersului nostru și să participe cu sume oricât de mici. Împreună îi putem reda micuței Maria sănătatea”, a declarat președintele Asociației pentru Comunitate, Daniel Șanta.

De asemenea, colegul nostru Florin Cheresteș este unul dintre primii donatori care s-au alăturat cauzei Mariei pentru care a oferit la rândul său suma de 200 de lei. „Eu cred că un copil merită orice sacrificiu. Când vine vorba de copii, cu siguranță găsim și timp și bani să îi ajutăm și, mai ales, să luptăm pentru sănătatea lor. Maria este o fetiță care merită să fie sănătoasă și sper ca tot mai mulți oameni să înțeleagă asta și să ne urmeze exemplul, donând bani pentru a putea fi operată la timp și a merge normal”, a declarat el.

Pentru cei care nu cunosc povestea Mariei, precizăm că fetița suferă de luxație de șold congenitală bilaterală, care constă într-o deplasare a capului femural la ambele picioare, prezentă încă de la naștere, dar depistată foarte târziu, care o împiedică să meargă normal. Fetița este programată pentru operație la Spitalul Regina Maria, în ziua de 18 februarie, dată până la care trebuie strânsă suma de 6.000 de euro.

Astfel, persoanele fizice care doresc să sprijine familia Mariei în acest impas, pot depune sumele cu care vor să contribuie în contul RO87 CECE C001 9463 2489 4811. La rândul lor, persoanele juridice care au aceeași intenție pot folosi fie contul deschis de Crucea Roșie cu scopul de a strânge bani pentru Maria, respectiv RO55 RNCB 0124 0380 2054 0039, fie pe cel deschis de Asociația pentru Comunitate (APC): RO53 BTRL 0150 1205 4558 17XX.

Donatorii trebuie să aibă în vedere faptul că la Crucea Roșie se strâng bani pentru mai multe cauze. De aceea, la depunerea banilor în cont, este foarte important să se facă precizarea „bani pentru operația Mariei Darocz din Ozun”. De asemenea, este foarte important de știut că nici Crucea Roșie și nici APC nu vor înmâna sumele strânse familiei. Acestea vor fi transferate în contul Spitalului Regina Maria, unde fetița va fi operată.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.