SOCIAL 8 octombrie 2018

Primăria sprijină educația de după-amiază și anul acesta

de Covasna Media | 951 vizualizări

Continuă programul „Școala după școală“

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe sprijină programul educațional de după-amiază lansat de către Fundația Creștină Diakónia începând cu anul 2015. Scopul programului este ajutarea copiilor, proveniți din familii aflate în situații dezavantajoase din Sfântu Gheorghe.

În cadrul programului „Școala după școală“, elevii din clasele elementare primesc prânz cald și rezolvă temele de acasă cu ajutorul educatorilor timp de patru zile pe săptămână. De asemenea, copiii participă și la jocuri de socializare și activități de grup.

Față de anul 2015, când numărul elevilor care au participat în program a fost doar 24 din Școala Gimnazială „Gödri Ferenc“, anul acesta, numărul copiilor a crescut la 195. În anul școlar 2018/2019 pe lângă elevii din Școala Gimnazială „Gödri Ferenc“, s-au alăturat programului și elevii claselor I-IV din Școala Gimnazială „Ady Endre“ și Școala Gimnazială „Nicolae Colan“.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe asigură jumătate din suma necesară pentru realizarea programului în orașul Sfântu Gheorghe.

Desfășurarea programului este realizată  de către Fundația Creștină Diakónia împreună cu partenerul organizației, Fundația HEKS din Elveți, care asigură un sfert din suma necesară. Fundația elvețiană și Fundația Diakónia desfășoară programul și la alte localități din județul Covasna.

Sursa foto - Primaria Sf. Gheorghe

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.