SOCIAL 24 februarie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să dezvolte un program de voluntariat integrat

de Covasna Media | 1023 vizualizări

Până la începutul verii acestui an, autoritățile din Sfântu Gheorghe doresc să lanseze un program de voluntariat integrat, deoarece se anunță multe evenimente și festivități mai mari pe raza municipiului, unde va fi nevoie de cât mai mulți oameni dornici să ajute. 

La sfârșitul anului 2021, la Casa de Cultură „Kónya Ádám” s-a înființat un grup de 15 voluntari permanenți, cu contracte încheiate.

„Suntem foarte bucuroși, ne ajută foarte mult la evenimente și fizic, dar putem să cerem întotdeauna și opinii cu privire la unele evenimente dedicate tinerilor. Urmează să organizăm tabere și workshopuri pentru ca ei să se cunoască între ei și să îi cunoaștem și noi mai bine”, a declarat directorul Casei de Cultură „Kónya Ádám”, Tubák-Damian Diana, într-o conferință de presă, miercuri, 23 februarie a.c..

Viceprimarul Vargha Fruzsina a declarat la aceeași conferință de presă că „ceea ce este foarte important din punctul nostru de vedere este faptul ca împreună cu doi consilieri locali, domnul Zsigmond József și doamna Kondor Ágota, încercăm să înființăm un program dedicat voluntarilor din orașul nostru, în așa fel încât să fie înregistrată munca pe care o fac pentru comunitate, iar noi să le putem oferi diferite premii pentru munca lor, premii care să nu fie calculate în bani, ci mai degrabă în evenimente, bilete la cinematograf, bilete la teatru, acces mai liber la instituțiile din cadrul primăriei, la Sepsi ReKreativ, la ștrand, la Băile Șugaș”. 

„La Casa de Cultură „Kónya Ádám”, doamna directoare a întocmit deja un cadru legislativ acestui proiect, iar din partea noastră va veni procedura de recrutare, evaluare și recompensare a tinerilor mai activi din oraș, dar nu numai, deoarece nu se va ține cont doar de o categorie de vârstă, de cele mai multe ori, chiar și pensionarii vor să facă ceva pentru comunitate”, a mai precizat viceprimarul Vargha Fruzsina.

Din experiențele anterioare, la evenimentele Casei de Cultură, au participat în jur de 45-50 de voluntari, pe lângă echipa de 15 voluntari permanenți. 

În acest an, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură „Kónya Ádám” vor organiza și împreună o campanie de recrutare, dar și separat, prin Biroul de Tineret al Primăriei, deoarece este nevoie de cât mai mulți voluntari și oameni activi.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.