SOCIAL 27 iulie 2017

Primăria Sfântu Gheorghe prelungește programul la Casa Căsătoriilor și introduce programare online

de Agerpres | 1834 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va prelungi, pe timpul verii, programul de lucru la Casa Căsătoriilor și intenţionează să introducă un sistem de programare online a cununiilor civile, a anunţat primarul Antal Árpád.

În baza acestei măsuri, căsătoriile vor putea fi oficiate de luni până vineri între orele 8-20, sâmbăta între orele 12-20 și duminica între 12 și 18.

„Au fost de multe ori cetăţeni care au dorit oficierea căsătoriilor în afara programului de lucru și, conform procedurii, au trebuit să depună o cerere care a trecut pe la patru persoane pentru aprobare. Eu mereu am aprobat, dar am spus să nu mai facem acest joc care ne ia timp, și, în perioada verii, când au loc cele mai multe căsătorii, programul să fie extins și nimeni să nu mai trebuiască să ceară aprobare de la primar, deci să își poată poate face programul mult mai flexibil”, a spus Antal Árpád.

El a mai adăugat că există o serie de argumente pertinente în favoarea acestei măsuri, cum ar fi, spre exemplu, faptul că nuntașii nu mai trebuie să stea pe stradă timp câteva ore între cununia civilă și religioasă și petrecerea ulterioară de la restaurant.

„Încercăm să organizăm și o licitaţie pentru a avea un soft prin care fiecare cetăţean care a depus documentaţia să poată intra pe site-ul Primăriei și să poată alege ziua și ora pentru cununie. Vede zilele libere și poate alege când vrea”, a mai spus primarul.

O altă măsură vizată de Primărie este extinderea programului de lucru cu publicul începând cu data de 1 septembrie, de luni până joi de la ora 8 la 18, cu o pauză de jumătate de oră la prânz, în loc de o oră cât a fost până acum.

Antal a precizat că în acest fel și persoanele care își termină programul de lucru după ora 17 vor putea să își rezolve problemele la Primărie, în condiţiile în care până acum erau nevoite să plece de la serviciu pentru a se încadra în orarul funcţionarilor publici din administraţia locală.

Potrivit acestuia, angajaţilor care vor lucra cu program prelungit li se vor plăti orele suplimentare.

 

 

 

 

 

 

Teme articol: program casa casatoriilor
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.