SOCIAL 1 iulie 2022

Preotul Vasile Antonie Tămaș din Vâlcele, popular pe platforma TikTok: are peste 50 de mii de fani și milioane de vizualizări

de Diana Pantelimon | 1587 vizualizări

„Biserica în online este necesară. Avem foarte mulți slujitori care sunt în online și care arată faptele bune pe care le face biserica, într-o societate care încearcă să denigreze această instituție.“

Preotul din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș, este popular deja pe platforma social media Facebook, iar acum se impune cu sute de mii de vizualizări și pe platforma TikTok, cu videoclipurile în care răspunde la întrebări și transmite sfaturi despre viață, în general. Deși are cont de TikTok de un an de zile, a început să-l folosească doar de trei săptămâni și deja are peste 50 de mii de utilizatori îi urmăresc pagina și apreciază mesajele lui.

Videoclipuri cu sfaturi despre ce să nu faci la o înmormântare sau la o nuntă, precum și despre comportamentul unui copil în biserică, au strâns sute de mii sau peste un milion de vizualizări.

„În ultimele trei săptămâni am cumulat peste patru milioane de vizualizări la clipurile puse, sunt două care au trecut de un milion și unele cu 900 de mii, cu 700 de mii, 300 de mii. Rolul internetului în viața omului, sau rolul pe care îl poate juca un om al bisericii pe internet, este acela de a fi aproape și în mediul online. Foarte mulți au nevoie de ajutor, sunt oameni în depresii, oameni paralizați, bolnavi care stau în casele lor și care nu pot să ajungă la o destinație spirituală, cum ar fi biserica, sau la un preot sau la un duhovnic. De aceea, prin internet eu încerc să luminez anumite conștiințe, încerc să le dau o gură de oxigen multora și mesajele pe care le transmit sunt ca o picătură de apă atunci când omul este însetat. Pe om îl poți prinde lucrând în străinătate, la birou sau pe șantier, și un mesaj din acesta luminează într-un fel ziua omului. Chiar dacă pe platforma aceasta găsim și foarte multe lucruri mai puțin pozitive, chiar dacă pe multe conturi se vorbește urât, se creează acțiuni care mai mult dezintegrează decât luminează sau decât construiesc, sunt mii și mii de oameni care mi-au scris bucuroși, pentru că eu obișnuiesc în fiecare zi, atât cât îmi permite timpul, să fac anumite live-uri de la suflet la suflet. Acolo, oamenii pun foarte multe întrebări în legătură cu viața spirituală, viața socială, în legătură cu problemele lor, și încerc să le dau răspunsuri pertinente, răspunsuri raționale, care să-i îndrume, să-i ajute“, a declarat pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia.ro preotul Vasile Antonie Tămaș.

De șapte ani, preotul duce constant campanii de sprijin pe Facebook. Acum el se impune cu mesaje de impact pe TikTok, fiind o platformă mai accesibilă și cu videoclipuri mai scurte.

„În ultimii șapte ani am activat pe platforma Facebook și acolo s-au rezolvat sute de cazuri sociale, după cum bine știu și cititorii, iar un lucru interesant pe care l-am observat, dacă pe Facebook, în șapte ani de zile am adunat cam 74 mii de urmăritori, această platformă TikTok, în trei săptămâni, pentru că eu deși am TikTok de vreun an, nu m-am ocupat de această pagină deloc, în trei săptămâni s-au adunat peste 50 de mii de oameni pe pagina mea. Numărul lor crește în fiecare zi cu două, trei, patru mii de urmăritori, un lucru care mă face să continui și să încerc în continuare să-i ajut. Îmi prezint și campaniile umanitare pe această platformă. 

Biserica în online este necesară, pentru că avem foarte mulți slujitori care sunt în online și care arată faptele bune pe care le face biserica, într-o societate care încearcă să denigreze această instituție. TikTok este mult mai accesibil, videoclipurile sunt mai scurte și ele vin în val. Dacă derulezi de 20 de ori cu degetul, găsești 20 de oameni care fac conținut diferit, de toate genurile. De la artă până la muzică, de la biserică până la societate, de la chestiuni culinare până la animale, este o platformă care prinde foarte bine și trebuie să „profităm“ de această platformă, pentru ca lucrurile raționale să ajungă la cât mai mulți oameni. Un lucru foarte bun pe care l-am observat, am văzut foarte multe persoane care aduc injurii creatorilor de conținut. Însă am observat că pe pagina mea, pe care eu o numesc o pagină de bun-simț, nu m-am lovit până acum de niciun fel de injurii sau defăimare. Dacă cineva a încercat să vorbească mai urât, i-am răspuns frumos și omul acela și-a revenit, pentru că sunt persoane care caută harță și în online, însă eu mă raportez cu aceeași dragoste la toți și îi înțeleg, sunt oameni care au frustrări, supărări, depresii, iar dacă l-ai pus pe om într-o pasă proastă, nu înseamnă că așa este el de obicei“, a mai spus preotul din Vâlcele.

Pe lângă faptul că mesajele lui pe social media sunt de impact, Vasile Antonie Tămaș se implică mereu cu bunătate și cu suflet deschis în  numeroase campanii de sprijin și cazuri sociale. Totodată, a fost și este alături de refugiații din Ucraina. Aproape 100 de tone de alimente au fost transportate zilnic la graniță, în contextul războiului actual. 

Sursa foto: Colaj TikTok/Vasile Antonie Tămaș

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.