Premieră pentru județul Covasna – Licitație Civilă online
Evenimentul este programat pentru data de 18 martie
Cea de-a șasea ediție a Licitației Civile, organizată de Fundația Comunitară Covasna, va fi una cu totul diferită de cele de până acum. Cei care vor dori să participe vor putea face acest lucru din orice colț al lumii, asta pentru că evenimentul se va desfășura în mediul online, pe 18 martie. Fondurile vor fi strânse pentru trei proiecte comunitare depuse de ONG-urile din reședința de județ.
Reprezentanții Fundației Comunitare Covasna aveau în plan să organizeze Licitația Civilă în toamna anului trecut, însă evenimentul a fost amânat pe fondul restricțiilor.
„Sperăm că o să fie acțiunea de strângere de fonduri a anului”
Ulterior s-a decis ca Licitația Civilă să aibă loc, în premieră, în mediul online. Directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, este de părere că acest lucru vine și cu o serie de avantaje.
„Nu voiam să organizăm și să vină foarte puțini participanți și din acest motiv am zis că mai bine amânăm. O să fie organizat online, pe 18 martie, așa că putem să mobilizăm mai multă lume și sperăm că o să fie acțiunea de strângere de fonduri a anului. Varianta online este una sigură și va avea loc în orice condiții. În cazul în care s-ar putea să aibă loc evenimentul și fizic atunci o să fie o combinație a celor două, dar ne pregătim pentru varianta online”, ne-a spus luni Bereczki Kinga.
La această ediție două proiecte care așteaptă să fie finanțate au ca obiectiv îngrijirea și ocrotirea mediului, plantare puieți, împădurire și altele, informează organizatorii. Este vorba despre un proiect educațional de protecție a mediului al Crucii Roșii Filiala Covasna, care se va derula la Baraolt și despre programul de împădurire „Poarta de Soare”, derulat de Fundația Comunitară Covasna.
Cel de-al treilea proiect nominalizat aparține Fundației Creștine Diakonia. Acesta își propune să creeze punți de comunicare între generații, după modelul implementat de Fundația Principesa Margareta a României. Acest lucru va fi posibil prin implicarea voluntarilor vârstnici la activități derulate cu elevii din Cernat.
„Am fi bucuroși să avem cel puțin 50 de participanți. Vom oferi o informare continuă pe pagina de Facebook. Acolo va fi și link-ul prin care se poate conecta la platforma pe care o să se deruleze evenimentul. E vorba despre o platformă profesională. Am făcut deja pregătirile necesare și câteva probe cu participanții. Oricine poate să participe. Acesta este un avantaj al variantei online, pentru că pot participa și cei din afara țării, de exemplu”, a mai spus Bereczki Kinga.
La ediția trecută, din banii adunați la Licitația Civilă, au fost executate câteva desene viu colorate pe asfaltul din curtea clădirii cu clasele primare de la „Székely Mikó” și „Mikes Kelemen”.
Datorită unui alt proiect finanțat din banii adunați la Licitația Civilă, cinci familii greu încercate de soartă din județ s-au bucurat pentru prima dată de Crăciun. În cadrul proiectului inițiat de o voluntară de la Crucea Roșie, intitulat „Magia primului Crăciun”, voluntarii au mers la familiile din Cernat, Ilieni și Fotoș pentru a le dărui o sărbătoare cum nu au mai avut până atunci.
Cea de-a treia cauză finanțată la ediția trecută, „Mai mult decât un loc pe hartă”, derulat de Fundația Comunitară Covasna, a presupus organizarea excursiilor pentru elevii din județ.
Licitația Civilă a fost organizată prima dată în urmă cu șapte ani în județul Covasna, la Sfântu Gheorghe și ulterior a fost extinsă și la Târgu Secuiesc.
Sursă foto: sepsiszentgyorgy.info