SOCIAL 8 august 2018

Poliţiştii şi pompierii, activități de prevenire în tabăra de tineret de la Pădureni

de Covasna Media | 1389 vizualizări

Cu toate că vacanța de vară este departe de a se fi încheiat și elevii se bucură de zilele libere rămase până la începerea școlii, polițiștii de la prevenire nu și-au luat liber, ci continuă să desfășoare activități dedicate școlarilor.

Tinerii care participă în această perioadă la tabăra organizată la Centrul de Agrement de la Pădureni și-au petrecut ziua de luni în compania polițiștilor. Cei de la Biroul de Analiză și Prevenire a Ciminalității le-au prezentat informații despre cariera de polițist și cum se pot înscrie la unitățile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, iar în pauza de prânz tinerii au făcut cunoștință cu polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Într-un cadru relaxat ei au avut ocazia să stea de vorbă cu oamenii legii și chiar să încerce echipamentul celor care intervin în forță. Pentru unii dintre ei această experiență i-a determinat să mărturisească dorința de a deveni polițiști.

Ultima parte a activității a constat în susținerea unei prezentări pe tema prevenirii violenței în familie. Majoritatea tinerilor prezenți fiind la vârsta adolescenței au considerat utile sfaturile primite de la polițiști în ceea ce privește semnele ce le indică un comportament inadecvat din partea partenerului și pașii pe care trebuie să-i urmeze dacă sunt victime ale violenței în familie. La final tinerii au vizionat filmul realizat în cadrul campaniei preventive „Aripi Frânte“ și au pus întrebări polițiștilor pe marginea subiectului discutat, se arată într-un comunicat al  Compartimentului Relații Publice al IPJ Covasna.

***

Pompierii militari de la Detaşamentul de pompieri Sfântu Gheorghe au fost prezenţi astăzi în mijlocul tinerilor din tabăra organizată la Centrul de Agrement de la Pădureni.

Prin metode interactive, salvatorii covăsneni au prezentat copiilor pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, insistându-se cu precădere, asupra modului în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimente nedorite ca incendii, accidente rutiere sau alte situaţii de urgenţă.

A urmat atelierul de prim ajutor în cadrul căruia, cei prezenţi şi-au însuşit noţiuni de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore, participând alături de pompieri la diferite exerciţii practice.

După sesiunea informativă şi atelierul de prim ajutor, echipajele Detaşamentului Sfântu Gheorghe au prezentat tinerilor, tehnica de luptă folosită pe timpul situaţiilor de urgenţă şi modul în care sunt utilizate autospecialele pentru stingerea incendiilor, accesoriile de descarcerare şi alte echipamente de intervenţie specifice folosite de pompierii militari pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor şi ocrotirea mediului înconjurător.

Punctul culminant al vizitei l-a constituit momentul în care fiecare copil s-a simţit pompier pentru câteva minute, mânuind pistolul de refulare a apei, echipat în costum de protecţie, bineînţeles sub îndrumarea şi supravegherea strictă a pompierilor covăsneni.

 

 

Sursă: facebook/ISUCOVASNA

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.