SOCIAL 3 august 2022

PNL susține eliminarea impozitării la pensiile sub 3.000 de lei

de Covasna Media | 1087 vizualizări
Sursa foto - Facebook @IonelNicolaeCiuca  · Armată
Sursa foto - Facebook @IonelNicolaeCiuca · Armată

PNL susține eliminarea impozitării la pensiile sub 3.000 de lei, adică o extindere de la plafonul actual de 2.000 de lei, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Propunerea PNL va fi discutată cu partenerii de coaliție, iar decizia va fi luată în funcție de resursele bugetare.

PNL consideră că pensionarii au nevoie de tot sprijinul pentru asigurarea unui trai decent, mai ales având în vedere multiplele crize pe care le traversează întreaga lume. De aceea, pachetul „Sprijin pentru România” conține mai multe măsuri destinate inclusiv pensionarilor, precum voucherele sociale pe care va fi încărcat ajutorul de 1000 lei acordat în patru tranșe până la finalul anului.

De asemenea, la 1 iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei au primit un ajutor de 700 de lei, ajutor de care au beneficiat aproximativ 3,3 milioane de pensionari. Este al doilea ajutor de acest fel acordat de Guvern în acest an, după cel acordat în ianuarie pensionarilor cu venituri lunare de până la 1.600 de lei. 60% din pachetul Sprijin pentru România este pentru mediul de afaceri și investiții, iar 40% este pentru persoanele vulnerabile.

PNL consideră că este vital să avem un mediu de afaceri puternic și creștere economică, astfel încât măsurile luate pentru cei cu venituri mai mici să poată fi susținute. În plus, PNL susține reforma sistemului de pensii prin PNRR, ținând cont de principiul contributivității și sperăm că ministerul Muncii va veni, în curând, cu o variantă echitabilă a legii.

Sursa - Comunicat de presa PNL

(P)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.