SOCIAL 8 aprilie 2021

Peste 75% dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au plătit impozitele locale pe clădiri şi terenuri

de Covasna Media | 985 vizualizări

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe a centralizat datele privind plata taxelor şi impozitelor locale pentru acest an. Astfel, până la data de 31 martie, peste 75% dintre contribuabilii persoane fizice au achitat deja impozitele locale pe clădiri şi terenuri pentru tot anul. De asemenea, aproape 60% dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

În cazul persoanelor juridice, peste 67% au achitat impozitele şi taxele pe clădiri, iar peste 55% impozitele pe terenuri şi autoturisme.

Situația încasărilor la bugetul local până la data de 31 martie pentru anul 2021 este următoarea (din suma totală datorată pentru anul 2021):

  • Impozit/taxă pe clădire: persoane fizice 75,52%, persoane juridice 67,54%
  • Impozit/taxă pe teren: persoane fizice 76,58%, persoane juridice 56,28%
  • Impozit mijloace de transport: persoane fizice 59,11%, persoane juridice 55,85%.

De menţionat că numărul persoanelor care au plătit impozitele locale până la 31 martie este mai mare cu 3-5% decât în anii precedenţi, atât în cazul persoanelor fizice cât şi cele juridice.

Termenul de plată pentru impozitele locale pe primul semestru a fost 31 martie, iar pentru plata impozitelor pentru tot anul până la această dată, contribuabilii au beneficiat de o bonificaţie de 9%.

Termenul de plată al impozitelor locale pentru semestrul al doilea este 30 septembrie.

Pentru neplata la termen a impozitelor/taxelor se plătesc majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună până la data stingerii sumei datorate.

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe recomandă în continuare folosirea platformei www.ghiseul.ro, atât în cazul persoanelor fizice cât şi cele juridice. Această platformă asigură nu numai posibilitatea de efectuare a plăţii impozitelor, taxelor și amenzilor, dar și posibilitatea consultării situației fiscale actuale.

(Sursa: Comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.