SOCIAL 6 februarie 2020

Peste 150.000 de lei, colectaţi anul trecut prin programul „Card comunitar”

de Agerpres | 1757 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) a colectat anul trecut peste 150.000 de lei prin programul „Card comunitar”, iar banii au fost folosiţi pentru finanţarea unor proiecte locale, printre care plantarea de pomi fructiferi, burse şcolare şi promovarea produselor şi firmelor autohtone.

Directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga, a precizat, miercuri, că în cele patru oraşe din judeţ în care funcţionează programul „Card comunitar”, respectiv Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt şi Târgu Secuiesc, s-au adunat 150.959 lei.

De asemenea, prin diverse acţiuni organizate anul trecut în judeţ s-au mai strâns 113.593 lei de la firme şi persoane fizice, cea mai mare sumă, de 33.825 lei, fiind colectată în cadrul acţiunii „Pedalează pentru un scop bun”, de la Târgu Secuiesc.

Mare parte din această sumă s-a „întors în comunitate” prin diferite proiecte.

„În 2019 am investit în comunitate 211.328 lei, din care 30.718 lei cheltuieli cu programe. Printre altele, am realizat 16 activităţi şi două programe, trei investiţii în spaţiul public în 3 oraşe, am acordat 21 de burse anuale de studii, am finanţat 24 de excursii locale, 500 de elevi au fost implicaţi în programul de protecţie a mediului şi 4.350 de puieţi de pomi fructiferi au fost împărţiţi în judeţ în zonele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului”, a precizat directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Programul „Card Comunitar” a fost lansat în anul 2011, în parteneriat cu mai multe magazine care au acceptat să doneze un anumit procent de vânzările pe carduri comunitare în contul fundaţiei în scopul finanţării proiectelor locale.

Fundaţia Comunitară a organizat de-a lungul timpului diverse campanii de strângere de fonduri pentru finanţarea unor proiecte comunitare, printre acestea numărându-se: „Pedalează pentru un scop bun”, „Licitaţie Civilă” şi „Produs local”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.