SOCIAL 23 februarie 2023

Peste 150 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna

de Covasna Media | 695 vizualizări

În luna ianuarie 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 155 persoane, dintre care 87 femei. 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 72 sunt tineri sub 30 de ani (tineri NEET), 54 au peste 45 de ani, 23 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, iar 6 au între 30 și 35 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 68 provin din mediul urban, iar 87 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (67), precum şi studii liceale sau postliceale (60). Numărul celor cu studii superioare este de 18, iar cei cu studii primare şi fără studii sunt în număr de 10.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 63 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 92 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 355 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, puteți accesa www.anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.