SOCIAL 26 august 2021

Persoanele vârstnice aflate în nevoie pot apela „Rețeaua de ajutor”

de Covasna Media | 963 vizualizări

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, Crucea Roşie Covasna, Fundaţia Creştină Diakonia, Asociația Maghiară de Igienă Mintală din Transilvania și Caritas Alba Iulia au lansat „Rețeaua de ajutor” - un program pilot care vine în sprijinul persoanelor vârstnice aflate în nevoie.

În prezent, „Rețeaua de ajutor” funcționează doar în municipiul Sfântu Gheorghe, prin intermediul voluntarilor și a personalului specializat din cadrul organizațiilor partenere. Programul are ca scop oferirea de ajutor vârstnicilor care nu se pot deplasa, sau care pur și simplu simt nevoia să discute de câteva ori pe săptămână cu cineva, pentru a le mai alina din singurătate.

„Rețeaua de ajutor” pune la dispoziția vârstnicilor care au nevoie de sprijin în a-și cumpăra cele necesare, pentru plata facturilor, sau cu drumurile la farmacie un număr de telefon prin intermediul căruia aceștia pot lua legătura cu voluntarii și personalul specializat din cadrul organizațiilor partenere pentru a primi ajutorul necesar.

Persoanele care au nevoie de ajutor în a-și cumpăra cele necesare, pentru plata facturilor, sau doresc să vorbească cu cineva pot apela numărul de telefon 0743 408 028, la care voluntarii programului le stau la dispoziție de luni până vineri, între orele 09:00 - 17:00.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu organizațiile partenere îi îndeamnă pe cei care cunosc persoane vârstnice aflate în nevoie să semnaleze aceste cazuri la „Rețeaua de ajutor”, pentru ca voluntarii programului să poată veni cât mai repede în sprijinul acestor persoane.

(Sursa: comunicat de presă, Primăria Sfântu Gheorghe)

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.