SOCIAL 11 septembrie 2018

„O zi de vacanță în dar” s-a transformat într-o vacanță adevărată la mare

de Covasna Media | 3974 vizualizări

După publicarea articolului „«O zi de vacanță în dar» pentru copiii care nu știau ce înseamnă o excursie” au apărut reacțiile

În perioada 5 – 8 septembrie a.c., 13 copii proveniți din familii cu posibilități materiale foarte scăzute, de la Scoala Gimnazială Nr. 3 Bobocea din Sita Buzăului, însoțiți de învățătoarele Laura Mitrofan, Simona Darie, Mihaela Banciu și Cristina Mitrofan, au petrecut trei zile de neuitat pe litoralul Mării Negre.

„Când Dumnezeu vrea să ne trimită îngeri, El le dă înfățișare de oameni. Asta nu înseamnă că le taie aripile, ci doar le „montează” cumva pe interior, pentru ca bătaia lor să atingă inima și să facă sufletul să vibreze. Datorită lor, niște copii, care până acum o lună nu văzuseră nici măcar Brașovul, au văzut și marea datorită unor oameni minunați, care nici măcar nu au băgat de seamă că le-au fost dăruite, pentru acești copii, câte o pereche de aripi”, a spus coordonatoarea proiectului, învățătoarea Laura Mitrofan.

Imediat după publicarea articolului „O zi de vacanță în dar” pentru copiii care nu știau ce înseamnă o excursie, în ziarul Observatorul de Covasna și pe site-ul www.covasnamedia.ro, au apărut reacțiile.

Teodora Ungureanu, o tânără studentă inimoasă, energică și plină de inițiativă, impresionată de povestea acestor copii, a venit cu ideea de a le oferi o vacanță de neuitat la mare. A mobilizat câțiva prieteni, printre care și Tudor Maxim, proprietarul lanțului de hosteluri Pura Vida, care le-a oferit copiilor cazare gratuită la Vama Veche. Tot Teo a găsit și cea mai mare parte din banii necesari pentru masa copiilor. S-a alăturat și Asociația Reuniunea Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului și alți oameni buni, iar Primăria Comunei Sita Buzăului a asigurat transportul.

„Am citit articolul despre „O zi de vacanță în dar”, recunosc, nici nu am avut răbdare să îl parcurg în întregime pentru că i-am scris lui Tudor imediat, despre care știam că se implică constant. A venit dintr-un impuls, gândindu-mă doar la cât de la îndemână e să mergem o zi în Brașov sau Sfântu Gheorghe și ce efort financiar ar însemna pentru familiile acestor copii. Cumva, articolul m-a ajutat să văd ce se întâmplă chiar sub ochii noștri și cum suntem uneori ignoranți. Am tot revenit la articol până am primit răspunsul lui Tudor și mă gândeam că acești copii trebuie să aibă cât mai multe amintiri frumoase din vacanțe. O excursie la mare știam că le va rămâne în suflet pentru un timp. I-am scris și doamnei învățătoare Laura despre intenția mea și cam asta a fost. Pentru mine a fost o bucurie să văd cât de repede au răspuns afirmativ și s-au mobilizat alți doi prieteni, Bianca și Adrian, pentru a acoperi și masa copiilor pe perioada excursiei. În mai puțin de câteva ore s-au concretizat lucrurile”, a zis Teodora Ungureanu.

Pentru că acești oameni și-au dat mâna, în perioada 5-8 septembrie copiii au reușit să vadă marea, să se bucure de valuri și de soare, să construiască din nisip castele. Au vizitat portul Mangalia și au făcut o plimbare cu vaporul pe mare. Și-au umplut buzunarele de scoici și sufletul de amintiri de neuitat! Au făcut încă un pas și orizontul lor a devenit mult mai mare. Iar dacă universul lor a crescut, cu siguranță că și visele lor vor fi mai înalte.  

Nu e greu să faci bine. Trebuie doar să îți pese, să vrei și să mergi pe ideea „fă mai mult decât credeai până acum că poți”. Împreună putem face lucruri minunate!

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.