SOCIAL 12 decembrie 2018

O fetiță de 9 ani diagnosticată cu o formă rară de cancer are nevoie de ajutor

de Covasna Media | 1863 vizualizări

Jucătorii Sepsi OSK s-au alăturat campaniei umanitare „Împreună pentru Corina”

„Când o să mă fac bine?” Este întrebare rostită cel mai des de Corina Maria, o fetiță de doar 9 ani, care a fost diagnosticată în această toamnă cu o formă rară de cancer. Diagnosticul a venit fulgerător, iar fetița urmează acum o cură de chimioterapie în București. Pentru a avea mai multe șanse să se însănătoșească, ea are nevoie de tratament într-o clinică din străinătate. Părinții nu dispun de fondurile necesare tratamentului pe care Corina trebuie să-l urmeze, vital pentru ea. Pe rețelele de socializare, sute de oameni s-au mobilizat pentru a-i oferi micuței o șansă la viață. Deși s-a strâns o parte din sumă, mai este nevoie de bani pentru ca fata să poată lupta cu boala - tumoră malignă abdomino-pelvină.

Acum câteva luni, Mariana Radu, mama fetiței de 9 ani, a aflat că micuța ei suferă de o formă rară de cancer. A fost cea mai grea zi din viața ei. Au urmat grijile și gândurile. De unde să facă rost de bani ca să-și salveze fetița. Familia are nevoie de aproximativ 100.000 de euro pentru tratament în străinătate.

„Niciodată nu am încetat să sper, chiar dacă e foarte slăbită acum și trece printr-o perioadă foarte grea. Ea întreabă mereu de ce o duc la spital, așteaptă să-i spun când o să se facă bine. Corina n-a fost bolnavă până acum, nu prea cunoștea situațiile din spital sau înțepăturile acelor. E o situație pe care pur și simplu nu am cum să o schimb, ce să fac? Să plâng, să urlu, să țip? Mergem înainte și luptăm. Nu știu câți bani am colectat până acum, dar sigur nu sunt suficienți ca să putem pleca în afară. După operație, când am trimis rezultatele în clinici din Turcia, Germania, ei vorbeau de sume de peste 100.000 euro și de aceea nu am plecat că nu am avut acești bani”, ne-a spus mama fetiței, Mariana Radu, originară din Zăbala.

Aceasta ne-a mai spus că acum Corina urmează  cură de chimioterapie la București, pe care o va termina la sfârșitul lunii decembrie. Deși se simte foarte rău după fiecare astfel de sesiune și consumă doar lichide, copila este mereu cu zâmbetul pe buze, potrivit spuselor mamei ei. După finalizarea chimioterapiei, tratamentul trebuie continuat în străinătate pentru a avea o siguranță că într-o zi, Corina va simți din nou bucuria copilăriei.

Mobilizare pe rețelele de socializare

Lansată pe paginile de socializare la jumătatea lunii octombrie,  campania „Împreună pentru Corina” a devenit impresionantă. Sute de oameni s-au implicat să-i salveze viața fetiței de numai 9 ani. Zeci de oameni își licitează hainele sau lucrurile la care țin. Sunt stomatologi, coafori și antrenori personali care își oferă serviciile în schimbul unor donații pentru Corina.

Cauzei s-au alăturat și mai multe echipe de fotbal, printre care și Universitatea Craiova, FCSB și FC Argeș. Nici jucătorii echipei Sepsi OSK nu au rămas indiferenți la suferința copilei. Mănușile lui Niczuly și tricoul lui Hadnagy semnate de jucători sunt scoase la licitație, iar prețul de pornire este de 300 de lei. Licitația se încheie pe 22 decembrie, iar banii obținuți vor fi depuși în contul Corinei.

„Gestul celor de la OSK este un gest foarte frumos. Și aici la Pitești echipele au făcut un gest asemănător. Lumea care ne-a cunoscut s-a mobilizat și ne-a ajutat. Începând de la școală, că de acolo a pornit totul. M-au întrebat dacă sunt de acord să se strângă bani că eu nu am vrut să fac public cazul, dar după aceea m-am speriat de gravitatea situației. N-am crezut că va fi așa de greu. Le mulțumesc din suflet celor care au fost alături de noi, le transmit multă sănătate și sărbători fericite. Eu știu că e greu, că fiecare om are problemele lui, viața este grea în România, știu și eu asta pentru că muncesc în străinătate. Până acum n-am fost pusă în situația asta, să cer ajutor. Dacă nu sunteți indiferenți la cazul nostru, vă rog din suflet să ne ajutați”, a mai spus Mariana Radu.

Lupta Corinei nu s-a încheiat. Ea are nevoie de bani ca să înfrunte boala, iar fără ajutorul oamenilor cu suflet mare, acest lucru nu este posibil. Toți cei care vor să doneze sunt rugați să o facă în conturile deschise la Banca Transilvania de mama Corinei, Mariana Radu:

#RO33BTRLEURCRT0350794201( în EURO)

#RO83BTRLRONCRT0350794201 (în LEI)

Orice sumă contează!

Daniela Luca

Sursă foto: Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.