SOCIAL 8 mai 2019

O femeie din Sfântu Gheorghe, amenințată și agresată de partenerul său

de Daniela Luca | 935 vizualizări

Aproape 60 de cazuri de violență în familie au fost înregistrate în județ de la începutul anului 

Luni, 7 mai a.c., o femeie de 44 de ani din Sfântu Gheorghe a solicitat ajutorul polițiștilor, sesizând că ar fi  victima unor agresiuni din partea soțului acesteia. Bărbatul violent s-a ales cu ordin de protecție provizoriu și a fost obligat să părăsească locuința comună.

Odată ajunși în locuința din reședința de județ, polițiștii au efectuat verificări din care a reieșit că bărbatul de 47 de ani, după ce a răvășit mai multe bunuri din locuință, și-a amenințat soția cu acte de violență și a agresat-o. Mai mult, femeia le-a declarat oamenilor legii că nu este prima dată când bărbatul provoacă scandal.  

În cele din urmă, polițiștii au  emis un ordin de protecție provizoriu în acest caz, prin care bărbatul violent a fost obligat să părăsească locuința comună. Totodată, a fost întocmit și un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și violență în familie, informează IPJ.

Aproape 20 de ordine de protecție, în primele patru luni ale acestui an

Pe raza județului, conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, în primele patru luni ale acestui an, polițiștii covăsneni au intervenit la 58 de cazuri de violență în familie sesizate și au emis 19 ordine de protecție provizorii, iar 13 dintre acestea au fost menținute și transformate de instanță în ordine de protecție.

Tot în primele patru luni polițiștii au întocmit șapte dosare penale pentru fapte de nerespectare a măsurilor impuse prin ordine de protecție, conform IPJ Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.