SOCIAL 6 octombrie 2021

Noul birou pentru tineret, din cadrul Primăriei Sf. Gheorghe, va fi inaugurat pe 29 octombrie

de Mirela Cara Dragu | 935 vizualizări

Primăria Sf. Gheorghe va avea pe Strada Martinovici un Birou pentru tineret, înființat cu scopul de a realiza comunicarea instituției cu tinerii din oraș, într-un limbaj prietenos și accesibil, prin care să-i atragă pe aceștia. Biroul este inclus în organigrama instituției. Inaugurarea va avea loc în ziua de 29 octombrie, când se va organiza și un eveniment oficial, de marcare a unui an de la depunerea jurământului de către viceprimarul Vargha Fruzsina. 

Într-o conferință de presă, viceprimarul Vargha Fruzsina a  anunțat că vineri, 29 octombrie, va fi inaugurat noul Birou pentru tineret din cadrul Primăriei Sf. Gheorghe, care a fost deja inclus în organigrama instituției. 

Tinerii care urmează să lucreze în acest birou și-au început activitatea încă de la 1 octombrie și, în prezent, își desfășoară activitatea în diverse birouri și cabinete din incinta sediului Primăriei, în încercarea de a învăța cum funcționează sistemul. „Colegii care vor lucra acolo vor face comunicarea Primăriei pentru tineri, pentru că am mai discutat deja despre faptul că site-ul Primăriei este câteodată un pic mai dificil sau e mai dificil de căutat anumite lucruri. Pe de altă parte, aș vrea să se ocupe de Erasmus și Erasmus plus, deci mobilitate națională și internațională. Totodată, ei se vor ocupa și cu diferite programe organizate pentru tineri, precum Zilele Sf. Gheorghe, cu parlamentul tinerilor, cu consultările cu tinerii. Tot la ei, se va lansa programul de internship, care a fost acum făcut de cabinetul meu și de cabinetul domnului primar”, a precizat Vargha Fruzsina.

De asemenea, conform informațiilor transmise de viceprimar, instituția a scos de curând la concurs și un al treilea post vacant, pentru care doritorii care îndeplinesc condițiile își pot depune candidatura. 

Întrucât pe 20 octombrie se împlinește un an de când  Vargha Fruzsina a depus jurământul în calitate de viceprimar, aceasta își va prezenta raportul anual în aceeași zi cu inaugurarea Biroului pentru tineri, respectiv 29 octombrie. „Vom încerca să organizăm un mini-festival, un program care va aduce biroul în atenția tinerilor din oraș. Programele și invitații vor fi anunțate ulterior fiindcă trebuie să luăm în considerare pandemia și restricțiile pandemice. Dar aș vrea să avem o după-amiază care să se adreseze tinerilor și să fie cât se poate informală, dar care să aibă totuși și un cadru oficial”, a mai informat viceprimarul.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.