SOCIAL 31 martie 2023

NEXT - Începutul viitorului

de Covasna Media | 807 vizualizări

Cel mai nou program al Asociației Turul

Asociația Turul lansează cel mai nou program al său care vizează orientarea în carieră a tinerilor din județul Covasna, în parteneriat cu întreprinderi mici și mijlocii locale și companii mari cu acoperire națională.

În viața de zi cu zi, se constată o discrepanță tot mai mare între realitatea pieței muncii (dezvoltarea meseriilor, lipsa acută de resurse umane, lipsa de perseverență a tinerilor în activitățile de zi cu zi etc.) și sistemul educațional. Tinerii absolvenți se confruntă adesea cu incapacitatea de a se decide cu privire la parcursul lor profesional și nu știu dacă vor să intre pe piața muncii sau să își continue studiile.

Programul NEXT - Începutul viitorului își propune să le ofere tinerilor din clasele a X-a și a XI-a o modalitate de a răspunde la aceste întrebări, astfel încât aceștia să poată lua decizii informate și pregătite cu privire la viitorul lor în ceea ce îi așteaptă atunci când vor intra în lumea reală a pieței muncii.

Este nevoie de sprijin efectiv pentru o orientare profesională, adresat adolescenților de la toate nivelurile (tineri, părinți, piața locală a forței de muncă), pentru a le oferi o înțelegere realistă a ceea ce înseamnă alegerea unei cariere în lumea de astăzi, ce înseamnă anumite profesii și ce competențe transversale sunt necesare pentru a face alegerile corecte cu privire la viitorul lor.

Dezvoltarea programului pilot NEXT - Începutul viitorului s-a dezvoltat în parteneriat cu actorii locali de pe piața muncii, pentru a dezvolta aptitudinile și competențele individuale transversale ale tinerilor în vederea oferirii unei viziuni despre viitorul pieței locale a muncii. Vom introduce subiecte precum antreprenoriatul, lumea IT și inteligența artificială, inteligența financiară, ingineria, sportul, ospitalitatea, lumea serviciilor publice, precum și perspective în lumea comunicării și a mass-mediei.

Pe parcursul celor 3 luni, între 15 și 20 de tineri vor fi implicați într-o varietate de activități, în funcție de specificul subiectelor: vizite de teren, mese rotunde, ateliere de lucru, care vor avea o durată de 3/4 ore pe săptămână.

Tinerii înscriși în program acceptă să participe la ateliere de dezvoltare a abilităților/soft skills și vor alege cel puțin 3 domenii/sectoare de profesie, în care se vor implica în timpul vizitelor la întreprinderi, vizitelor de teren sau de-a lungul meselor rotunde. Conceptul programului a fost elaborat în strânsă colaborare cu firma de consultanță MATTERZ.

Pentru mai multe informații și pentru a aplica pentru program, vizitați site-ul web al Asociației Turul.

(Comunicat de presă Asociația Turul)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.