SOCIAL 23 decembrie 2020

Mobilitate virtuală, o soluţie pentru sectorul de tineret

de Covasna Media | 1748 vizualizări

Proiect internaţional cu tema migraţiei încheiat cu succes

Asociația Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe (ACTSG) a implementat cu succes primul proiect internațional online din România finanțat prin programul Erasmus+. Pandemia cauzată de către coronavirus a avut efecte negative și asupra sectorului de tineret.

Prima parte a proiectului s-a derulat în Tortoli, Italia anul trecut, unde participanții au discutat despre fenomenul migrației. A doua parte a proiectului a fost planificată în Romania, dar din cauza pandemiei nu a putut fi implementat conform celor planificate. Astfel proiectul a fost implementat online în perioada 8-19 decembrie, fiind primul proiect organizat ca o mobilitate virtuală în Romania. La mobilitatea virtuală au participat 43 de participanți din 9 țări.

Gruman Eva-Orsolya, președintele ACTSG a declarat: „Programul inițial a fost replanificat atât ca durată dar și ca metodologie respectând tematica aleasă. În fiecare zi am avut 3 ore pline de activități folosind Zoom și breakout room. Totodată am utilizat menti.com, jamboard, padlet, streamyard. Totodată, am organizat și o miniconferinţă online cu partenerii noștri în care ne-am propus să preluăm feedback-uri privind organizarea ‘mobilităților’ virtuale. Deși sunt foarte multe alte tipuri de dificultăți în organizarea unei mobilități virtuale, se poate realiza cu atingerea rezultatelor propuse”.

Proiectul Dream Catchers este un proiect de mobilitate a lucrătorilor de tineret implementat de către ACTSG cu parteneriatul unor asociații din Italia, Anglia, Ungaria, Letonia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Franța și Spania. Proiectul a fost finanțat de către Comisia Europeană și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Erasmus+. Mini-conferința de închidere a proiectului poate fi accesată pe link-ul:  https://www.facebook.com/youthclubsg/videos/1093734137714814/

(Sursa – comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.