SOCIAL 10 septembrie 2020

Managerul SJU Covasna: „Temerea mea este că o să crească numărul de cazuri prin copii”

de Daniela Luca | 1556 vizualizări

Ce ar trebui să facă un părinte în cazul în care copilul are simptome COVID 

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert a declarat, miercuri, că este îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 va crește după redeschiderea unităților de învățământ. În acest context, el a făcut un apel către părinți. Aceștia ar trebui să acționeze chibzuit când vine vorba de eventualele simptome COVID care ar putea apărea la copii. 

András-Nagy Róbert a precizat că tot personalul medical încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a putea face față unei eventuale creșteri mai mari de cazuri de îmbolnăvire. 

Părinții care observă simptome minime la copii, ar trebui să nu îi lase să meargă la școală, spune managerul SJU Covasna

„Rămânem acasă o perioadă de timp, pentru că în această fază izolarea este soluția pentru a nu transmite mai departe la alții virusul respectiv. Stau acasă, anunț medicul de familie. Medicul de familie are posibilitatea ca prin Direcția de Sănătate Publică să ceară recoltarea testului PCR. De ce este importantă recoltarea testului PCR? Pentru că diferența între boala numită COVID-19, respectiv o boală obișnuită, o viroză respiratorie cauzată de o gripă sau un alt virus decât COVID-19, se poate face doar pe baza testului PCR. Dacă testul PCR este negativ, atunci înseamnă că boala cu care mă confrunt sau se confruntă copilul meu este o viroză obișnuită. Dacă este pozitiv testul, atunci știm care este procedura: 48 de ore în spital, în funcție de gravitatea cazului – acasă sau prelungirea perioadei de stat în spital. Dar, în orice caz, mesajul este că trebuie să stea pacientul – părintele sau copilul, să nu se ducă în societate, să nu se ducă înapoi în școală, pentru a evita contaminarea altora”, a explicat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, András-Nagy Róbert. 

Conform acestuia, copiii pot fi un vector de transmitere a bolii, chiar dacă aceștia au, în cazul în care se infectează, o simptomatologie ușoară. 

„Temerea nu este că o să fie probleme la copii, temerea mea este că o să crească numărul de cazuri prin copii, care o să transmită mai departe. Adică în multe situații, și de aceea spun vector, copiii nu prezintă o simptomatologie sesizabilă, dar transmit mai departe virusul. Deci copilul aduce acasă din școală, transmite la bunica, transmite la bunicul, transmite la nașul, transmite la părinți. Deci asta e ideea, că sunt în vector, că pot fi un vector, sunt un vector de transmitere”, a mai spus managerul. 

Datele prezentate miercuri de conducerea SJU Covasna arată că niciunul dintre cei 56 de pacienți COVID internați nu este copil.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.