SOCIAL 24 august 2018

Mai mult decât simple rechizite

de Covasna Media | 832 vizualizări

Bobocii primesc şi în acest an „Primul ghiozdan“

Micii elevi care se aşează pentru prima oară în băncile şcolii primesc şi în acest an un pachet cadou consistent din partea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna. Peste 2050 de elevi din clasele pregătitoare vor beneficia în data de 10 septembrie de programul „Primul ghiozdan“.

„Ghiozdane viu colorate, prevăzute cu etichete de nume pentru băieţi şi fete, creioane grafit şi colorate, penar, cutie pentru sandwich şi un caiet vocabular (pentru însemnări către părinţi) – acestea sunt materialele didactice utile incluse în pachetul cadou din acest an, pe care l-am conceput pe baza feedbackul-ui primit din partea părinților și al profesorilor” – a subliniat Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna. Acesta a adăugat: „în calitate de autorităţi ale administraţiei publice judeţene am lansat programe care contribuie la consolidarea comunităţilor covăsnene şi vin în sprijinul acestora atât spiritual, cât şi material. Programul „Primul Ghiozdan” este una dintre cele mai bune exemple în acest sens, pentru care CJ Covasna a alocat în acest an 130 mii lei, valoarea unui pachet fiind de 57 lei“.

Anul trecut au beneficiat de acest pachet cadou elevii din clasa învăţătoarei Czirmai Brigitta din Micfalău. Învăţătoarea a precizat: „Programul «Primul Ghiozdan» îl  consider foarte important, deoarece astfel şi copiii defavorizaţi pot primi materiale didactice de calitate. Este un sentiment plăcut şi pentru cei mici faptul că în prima zi nu pleacă cu mâna goală din şcoală şi este un mare ajutor pentru părinţi faptul că timp de 2-3 ani nu trebuie să achiziţioneze ghiozdane, penare. Cutia pentru sandwich-uri îi însoţeşte pe cei mai mulţi copii în clasele primare“.

Conform tradiţiei din anii trecuţi, ghiozdanele vor fi predate directorilor instituţiilor de învăţământ cu ocazia primei şedinţe de lucru din anul şcolar 2018-2019.

Biroul de presă al Consiliul Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.