SOCIAL 27 septembrie 2018

Legătura Tată-Fiu, mai strânsă la Szimpla

de Covasna Media | 875 vizualizări

Prima ediție din seria de activități „Tată-Fiu” va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, la pub-ul Szimpla. Evenimentul se mulează perfect sezonului, în cadrul căruia participanții vor realiza hrănitoare pentru păsări. În timp ce acestea prind contur, mamele cu fiicele vor putea găti ceaunul comun.

 „Vom face o serie de evenimente în care vrem să implicăm familiile și asta va fi prima încercare. Când tăiem chifla pentru sandwisurile pe care le facem, ne rămân semințe și de mult timp ne-am gândit să facem o hrănitoare. Confecționând-o și vopsind-o, i-a venit soției ideea ca în unul dintre weekend-urile următoare să facem un eveniment ca și clienții noștri să confecționeze hrănitori. De mult vrem să implicăm familiile în astfel de evenimente. Motivul pentru care trebuie să vină părinții cu copiii este ca aceștia să petreacă mai mult timp împreună cu ei. Și eu o să fac o căsuță pentru păsări cu băiatul meu cu care nu petrec suficient timp, iar timpul petrecut cu el nu este petrecut cum ar trebui. Cred că sunt generații de când foarte puțini părinți își învață copiii anumite meșteșuguri”, a spus organizatorul Józsi Gyözö.

Hrănitoarele pot fi realizate din orice material, ţine numai de creativitatea fiecărei echipe în parte. Organizatorii vor pune la dispoziție cuie, holzșuruburi, scânduri și plăci osb, dar dacă doriți să lucrați din alte materiale de bază, organizatorii roagă ca acestea să fie aduse de fiecare echipă în parte.

„Noi punem la dispoziție materialele de bază, dacă vrea cineva vrea să facă o hrănitoare dintr-o cizmă de cauciuc aruncată și să n-o lase să se transforme în gunoi, ci să o folosească în scop benefic, e bine-venit.  Practic asta e ideea de bază din tot ceea ce înseamnă conceptul Szimpla, inclusiv clădirea care a fost sortită demolării și cele mai multe piese pe care le folosim ca și mobilier sau design, au fost aruncate, iar noi le-am refolosit și au prins viță”, a precizat administratorul pub-ului.

Dacă cineva stă la bloc și nu vrea să-și ia lucrarea acasa, poate să o lase la pub-ul Szimpla. Hrănitoarele care se confecționează vor fi expuse în locuri apropiate. Organizatorii intenționează să pună o cantitate asemănătoare de grâu în fiecare pentru a vedea din care se va termina mâncarea mai repede. „Aceasta nu va fi o competiție, însă copiilor le place și probabil vor fi bucuroși să știe că din hrănitoarea lor grăunțele s-au terminat cel mai repede”, au spus organizatorii.

Ca și mamele cu fetițele să aibă activitate, organizatorii le invită să pregătească un ceaun comun.

„Și printre mămici și fetițe sunt foarte puține care gătesc împreună. La noi au ocazia să gătească afară la ceaun”, a mai spus organizatorul.

Pub-ul Szimpla din Sfântu Ghoerghe este renumit pentru evenimentele originale pe care le organizează. Printre acestea se numără concertul Taxi de duminica trecută, concertul A-C Leonte, campania de donare de sânge, petrecerea în pijamale și altele.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.