SOCIAL 10 septembrie 2015

ISU Covasna începe controale în discoteci şi cluburi

de Mirela Cara Dragu | 712 vizualizări

Inspectoratul este autorizat să închidă localurile dacă nu sunt respectate legile

Inspectorul șef al ISU Covasna, col. György Alfons, a transmis joi în cadrul unei conferințe de presă o avertizare către toți proprietarii de cluburi, discoteci și localuri din județ că în perioada următoare vor începe verificări riguroase privind respectarea noii legi 170/2015, în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al apărării împotriva incendiilor.

Conform prevederilor cuprinse în noua lege, amenzile vor fi mai mari decât cele de până acum pentru abaterile constatate de reprezentanții ISU. Ele pot varia între 50 și 100 de mii de lei noi. Tot conform noilor prevederi legale, ISU are abilitatea de a opri activitatea agenților economici care nu respectă regulile pentru situații de urgență și împotriva incendiilor. „Vom face controale inopinate în localuri, cluburi și discoteci. Chiar și noaptea, pentru a vedea dacă acestea primesc un număr mai mare de clienți decât capacitatea pe care o au, a spus col. György Alfons.

Acesta a mai precizat că acțiunile pe care le vor iniția au scopul unic de a proteja cetățenii și că închiderea localurilor se va face conform procedurilor și normelor de aplicare aprobate. Proprietarii de localuri care se abat de la lege vor fi mai întâi sancționați contravențional, dar la a doua abatere li se va pune lacăt pe ușă. „Nu vom avea milă de ei că asta este. Dacă mergem în cluburi, găsim și copii de 14-16 ani care își riscă viața”, a mai spus inspectorul șef al ISU, care a atras atenția că în controalele ce vor urma se va verifica și dacă spațiul trecut în documentația de obținere a autorizațiilor de incendiu s-a păstrat în forma prezentată la momentul solicitării acesteia sau a suportat modificări neanunţate. În cazul în care se descoperă neconcordanțe între acte și spațiul fizic, autorizațiile vor fi anulate.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.