SOCIAL 19 februarie 2021

Instituirea numărului unic destinat victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane

de Covasna Media | 1274 vizualizări

Vă informăm asupra faptului că Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită cu numărul unic de contact – 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane.

Numărul unic 0800 500 333 este apelabil din orice rețea cu acoperire națională, având program 24/24 de ore 7 zile din 7.

Apelând acest număr, victimele, potențiali martori sau alte persoane, pot semnala situații de violență domestică, trafic de persoane sau discriminare pe criteriul de sex sau discriminare multiplă.

Totodată, la nivelul liniei naționale telefonice sunt oferite informații cu privire la prevederile legale și măsurile de sprijin, îndrumare, consiliere primară, informații cu privire la servicile sociale adecvate nevoilor specifice, precum și orientări și recomandări privind soluționarea situațiilor care au determinat apelarea numărului unic, fiind explicate demersurile care pot fi inițiate în vederea depășirii situațiilor de criză.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.