SOCIAL 14 noiembrie 2017

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice constatate de polițiștii covăsneni

de Covasna Media | 819 vizualizări

În weekendul care tocmai s-a încheiat nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, iar polițiștii care au acționat pentru siguranța traficului rutier au constatat mai multe infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

La Vârghiş, un bărbat de 28 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Întorsura Buzăului, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au observat în trafic un autoturism ce avea o traiectorie de deplasare nefirească, astfel că au procedat la oprirea acestuia. A volan a fost identificat un tânăr de 20 de ani, iar în urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Ghelința, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 21 de ani a condus un autoturism, băut fiind, iar pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul și a lovit gardul unui imobil. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Târgu Secuiesc au fost sesizați despre faptul că pe raza municipiului a avut loc un eveniment soldat cu pagube materiale. Echipajul care s-a deplasat la fața locului a identificat un autovehicul staționat care prezenta avarii. În urma verificărilor efectuate, în scurt timp a fost identificat și celălalt autoturism implicat, precum și conducătorul acestuia, un bărbat de 39 ani. Acesta a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate în bazele de date, a reieșit că nu este posesor de permis de conducere.

Toți cei identificați în trafic fiind sub influența băuturilor alcoolice au fost conduși la unități medicale pentru recoltare de probe biologice de sânge, în vederea determinării îmbibației alcoolice. În fiecare caz polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar în cel din urmă caz, bărbatul este cercetat și pentru conducere fără permis.

Tot la Târgu Secuiesc a fost depistat, duminică dimineață, un bărbat de 31 de ani, care a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ungare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză nu este posesoare de permis de conducere, documentul prezentat figurând în bazele de date ale statului vecin, ca fiind eliberat pe numele unui alt bărbat, cetățean maghiar. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis şi uzul de fals.

Sâmbătă dimineață polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că pe strada Grigore Bălan a avut loc un eveniment rutier. Din verificările efectuate la fața locului s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani a lovit patru autovehicule staționate, după care a părăsit locul faptei. Acesta s-a prezentat ulterior la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe pentru a anunța despre evenimentul în care a fost implicat. Polițiștii i-au aplicat acestuia o sancțiune contravențională în cuantum de 870 de lei, iar în urma verificărilor efectuate, proprietarii mașinilor avariate au fost identificați și au fost întocmite documente constatatoare, potrivit legii. La momentul prezentării bărbatul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.