SOCIAL 14 iulie 2022

Începe procesul de vot pentru inițiativele Com’ON Sepsi

de Covasna Media | 817 vizualizări

La cea de-a patra ediție a programului Com'ON Sepsi, locuitorii orașului pot alege dintre 46 de idei pe care doresc să le susțină la votul public din 13 iulie până la 1 august. Pe baza principiilor bugetului participativ, cetățenii din Sfântu Gheorghe decid ce inițiative comunitare vor fi recompensate și implementate în perioada august-noiembrie.

Sistemul de vot al Com’ON Sepsi a fost simplificat, vă puteți vota prin intermediul www.comonsepsi.ro urmând următorii pași:

1. Înregistrare/autentificare pe site cu nume, număr de telefon și cod de verificare primit prin SMS

2. Inițiativele se găsesc pe subpagina VOTARE, aici puteți selecta ideile susținute (maximum 10 de persoană)

3. Veți putea vota pentru fiecare inițiativă selectată cu click pe butonul VOTE (puteți vota o singură dată pentru oricare inițiativă)

Ghidul de vot este disponibil aici: https://comonsepsi.ro/noutati/procesul-de-vot-22

În procesul de participare Com'ON Sepsi pot vota toți rezidenții din Sfântu Gheorghe care au împlinit vârsta de 14 ani și se înregistrează cu numărul lor de telefon la www.comonsepsi.ro.

Persoana care exercită dreptul de vot declară pe propria răspundere că a împlinit vârsta de 14 ani și că locuiește/studiază/lucrează/provine din Sfântu Gheorghe.

Procesul de vot se închide pe 1 august 2022, 11:59.

Ce trebuie de știut despre inițiative?

Sistemul de vot a inclus acele inițiative depuse în perioada 1 iunie – 11 iulie care îndeplineau condițiile tehnice (comprehensibilitatea descrierii și respectarea condițiilor de bază de participare conform Regulamentului).

Echipele participante, cu membri de 14-35 ani, au venit cu idei pe următoarele subiecte:

Comunitate: inițiative care aduc noutate și experiență în viețile locuitorilor din Sfântu Gheorghe și îi fac un membru activ al comunității creând oportunități pentru discuții constructive și schimb de idei între oameni 

Mediu de viață: aducerea în prim plan a spațiului urban și a mediului său natural prin implementarea acțiunilor și inițiativelor de sensibilizare care promovează gândirea și acțiunea conștientă de mediu. 

Cunoștințe: inițiative care contribuie la dobândirea de cunoștințe și experiență și transferul de expertiză între indivizi și grupuri. 

Creație: inițiative prin care membrii comunității creează ceva nou, fie că este un eveniment creativ, produs sau soluție în domeniul artei sau în orice alt domeniu. 

Stil de viață: inițiative de inspirație care modelează viața de zi cu zi a locuitorilor orașului și motivează membrii comunității să ducă un stil de viață sănătos în sens fizic, mintal și spiritual.

„În această ediție a programului, liceenii au manifestat mai mult interes față de apel, un sfert din ideile primite provenind de la adolescenți” – a declarat Ildikó Knop, coordonatorul programului, adăugând că „acest lucru aduce un elan în contextul Anului European al Tineretului, și ajută la actualizarea metodelor utilizate în ultimii trei ani”.

În procesul de vot au intrat în total 46 de idei de inițiative. Clasamentul final rezultat în urma votării va fi publicat în prima jumătate a lunii august după încheierea perioadei de vot.

Com’ON Sepsi se realizează cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe și Banca Comercială Română (BCR), fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT. Programul se alătură inițiativei Anul European al Tineretului.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.